NISKI START

Novi LG-jev top smarfton stiže već krajem veljače?

29.12.2016 u 11:02

Bionic
Reading

Dok bi u Samsungu bi s predstavljanjem nove perjanice Galaxy S8 mogli pričekati sve do travnja iduće godine, LG bi se s modelom G6 mogao pojaviti i prije no što se očekivalo

Čini se kako model G6, novo izdanje svog top modela, u LG-ju planiraju ponuditi na tržištu čim je prije moguće kako bi pretekli konkurenciju. Točnije, šuška se o mjesec dana ranijem datumu, što znači kako bi ga mogli vidjeti krajem veljače ili početkom ožujka.

Većina pametnih telefona u toj kategoriji trebala bi u prodaju krenuti tijekom travnja. Ranim startom u LG-ju se nadaju preteći Samsung, ali i ostvariti bolje poslovne rezultate nego što im je to pošlo za rukom s modelom G5, koji je u dobroj mjeri zaslužan za gotovo 389,4 milijuna dolara operativnog gubitka LG-ja u trećem kvartalu ove godine.

Prema fotografijama koje je objavio Android Authority, čini se kako se G6 dizajnom neće bitno razlikovati od prethodnika. Djeluje kao da će biti negdje između modela G5 i V20, ali puno tanji.


Hoće li zadržati modularni dizajn? Zasad još nije jasno. Priča se kako su u LG-ju spremni odustati od omogućavanja samostalne zamjene pojedinih komponenti korisnicima i umjesto toga napraviti vodootporan uređaj.

Moguće je kako ćemo naznaku odgovora dobiti već tijekom početkom sijenja na sajmu Consumer Electronics Show, gdje će LG predstaviti pregršt novih uređaja, među kojima će biti i pametni telefoni iz serije K.