DIGITALNA NAVIGACIJA

Nova značajka Google Mapsa svidjet će se svima koji ne vole susrete s policijom

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 18.10.2019 11:25
  • Objavljeno 18.10.2019 u 11:25
tportal

Izvor: Wikimedia Commons / Autor: NN

Najnovija verzija popularne Googleove aplikacije korisnicima omogućava prijavljivanje zastoja u prometu i policijskih radara

Google još od 2018. polako dodaje značajke koje korisnicima omogućavaju da prijavljuju nezgode na cesti, zastoje u prometu i zatvorene ceste. Ova korisna značajka popularizirana je na Googleovoj navigacijskoj aplikaciji Waze, a polako je procurila i na Google Maps za Android. Od kraja ovog tjedna, doduše, istu značajku će dobiti i korisnici Google Mapsa koji koriste iPhone ili iPad.

U najnovijoj službenoj objavi spominje se novi dodatak za Google Maps na iPhoeu koji korisniku omogućava prijavljivanje nezgoda i policijskih kontrola na cesti, a sve radi putem jednostavnog pritiska na novu tipku koja se nalazi ispod kompasa unutar sučelja za navigaciju.

Ova značajka, na oduševljenje svih, dolazi na iOS i Android gdje će korisnici moći prijaviti sve poteškoće u prometu. Jedna od najboljih stvari vezanih uz Waze je što on daje vrlo jasnu ideju o trenutnom stanju u prometu te omogućava preciznije planiranje puta. Ako njegov glavni adut stigne i na Google Maps, sigurni smo da će brojni korisnici biti prilično zadovoljni.

NE DAJTE IM PODATKE

Povećajte sigurnost vašeg omiljenog smartfona uz pet korisnih trikova

Pogledaj galeriju
5

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!