ZAHVALJUJUĆI QUALCOMMOU

Nova generacija mobitela bit će sigurnija no ikad

24.01.2016 u 09:03

Bionic
Reading

Qualcomm već neko vrijeme radi na implementaciji posebnih tehnologija zaštite uređaja kojima srce čine upravo njihovi čipovi. Dio tih tehnologija čini i tzv. 'kill switch', kojim vlasnici uređaja daljinski mogu potpuno onemogućiti uređaj u slučaju krađe. Čipovi s takvim integriranim rješenjem polako stižu na tržište i pokrit će sve kategorije uređaja

Tek treba početi navala novih pametnih telefona za tekuću godinu, no Qualcommovi čipovi će se naći u velikom dijelu. Tehnologija za zaštitu uređaja neće se ograničiti tek na najsnažniji čip Snapdragon 820, već i na modele 620, 618, 617 i 430. Time su pokriveni uređaji od nižeg tržišnog segmenta pa sve do perjanica.

Ukratko, Qualcomm će imati mogućnost onemogućavanja uređaja u slučaju krađe ili gubitka uređaja. U slučaju da korisnikov uređaj bude pronađen, jednako tako se može i otključati, no to će moći samo Qualcomm.


Zanimljivo je da neke od ovih mogućnosti već postoje u iPhoneima i nekim modelima Samsungovih pametnih telefona, a moguće je koristiti i Android Device Manager. Međutim, razlika između postojećih servisa i Qualcommovog rješenja je to što je ovaj proizvođač to učinio izravno na hardveru uređaja.