VELIKIH ŠEST INČA

Nokia Lumia 1520 - Windows Phone u svom punom sjaju

14.02.2014 u 15:48

Bionic
Reading

Krajem godine u Hrvatsku je stigao Nokijin phablet Lumia 1520. Uređaj je vrh ponude Nokije u ovom segmentu mobilnih uređaja, a kroz nekoliko dana možete očekivati i naše prve dojmove o njemu

Nokia Lumia 1520 ima vrhunski 6-inčni, 1080p full HD zaslon koji omogućava izvrsnu rezoluciju i čitljivost u svim uvjetima, što su i pokazali mnogi usporedni testovi sa sličnim uređajima.Upravo zbog zaslona je Lumia 1520 idealna za surfanje i pregledavanje multimedijskih sadržaja, ali i za poslovne korisnike – pregledan i praktičan Office paket dolazi predinstaliran na uređaju te se lako koristi.

Pokretač svega je četverojezgreni Qualcomm Snapdragon 800 procesor brzine 2,2 GHz. Ovaj phablet dolazi s 2 GB RAM-a, što jamči glatko pokretanje operativnog sustava Windows Phone 8 s Lumia Black nadogradnjom, kao imnogobrojnih aplikacija.

Nokia Lumia 1520 ima PureView kameru od 20MP sa Carl Zeiss optikom i optičkom stabilizacijom slike te prednju kameru od 1,2MP. Nokia Storyteller je aplikacija kojom se mogu prekrojiti i preoblikovati fotografije visoke razlučivosti, složiti fotografije po lokacijama snimaka na kartu i na taj način iz jedne slike ispričati više priča. Dodavanje natpisa, efekata i filtara postaje lakše nego ikada.

Ono što bi vas moglo odgovoriti od nabavke uređaja Nokia Lumia 1520 je činjenica da ćete za njega trebati izdvojiti nemalih 6.300 kuna.