mlađi od 13

Ništa od 'Instagrama za djecu' - evo što kažu u Facebooku o optužbama za toksičnost

28.09.2021 u 09:51

Bionic
Reading

Korisnici Instagrama trenutno moraju imati 13 godina da bi otvorili račun, ali mnogo mlađa djeca platformu svejedno koriste

Facebookovi planovi o 'Instagramu za djecu' na ledu su.

Kako piše BBC, Facebook je odlučio poslušati roditelje, stručnjake i regulatore, a odluka se poklopila s istraživanjem Wall Street Journala koje je pokazalo kako je Instagram 'toksičan za tinejdžerke'.

Facebook je u svom kompanijskom blogu ovo nazvao 'potpuno netočnim'.

Korisnici Instagrama trenutno moraju imati 13 godina da bi otvorili račun, ali mnogo mlađa djeca platformu svejedno koriste.

Ranije su iz Facebooka rekli za BBC kako će Instagram Kids biti 'praktično rješenje za problem industrije u kojem djeca naprosto lažu o svojim godinama' te će im 'omogućiti da se povežu na prikladan način'.

Kako je šef Instagrama Adam Mosseri istaknuo, 'djeca su već online', a dok je projekt na ledu, Instagram će poraditi na razvoju supervizijskih alata za gurpu od 13 do 19 godina.

U anketi Wall Street Journala, tinejdžerice su pitali kad se osjećaju loše oko svog izleda, koja je uloga Instagrama u tome. Čak 32 posto njih odgovorilo je da se stanje pogorša, 22 posto da se osjećaju bolje, a 46 posto se izjasnilo kako Instagram nema utjecaja na njih.

Facebook je prigovorio kako je anketa bazirana na odgovorima 40 tinejdžerica te se bazirala na negativnim stranama popularne mreže.