POHOD NA KINODVORANE

Nintendo potvrdio: U izradi je igrani film o Zeldi

08.11.2023 u 08:56

Bionic
Reading

Nakon velikog uspjeha filma o Mariju, Nintendo sada planira snimiti onaj o serijalu Legend of Zelda

Nintendov pohod na svijet filmova ne pretstaje. Kompanija je potvrdila da radi na igranoj adaptaciji igre The Legend of Zelda. Film će režirati Wes Ball, najpoznatiji po trilogiji Maze Runner i nadolazećem Kingdom of the Planet of the Apes. Stvoritelj Zelde Shigeru Miyamoto bit će producent, baš kao što je to bio slučaj sa animiranim Super Mario Bros. Film će producirati Avi Arad.

'Miyamoto ovdje. Već godinama radim na akcijskom filmu The Legend of Zelda s Avijem Arad-sanom, koji je producirao mnoge mega hit filmove,' rekao je Miyamoto u izjavi objavljenoj na bivšem Twitteru. Međutim, film ćemo vjerojatno morati malo čekati. Miyamoto je naglasio: 'Trebat će vremena dok se ne završi, ali nadam se da se veselite vidjeti ga.'

Iako nema puno detalja o samom filmu, Nintendo kaže da će ga sufinancirati iz pomoć Sonyja, s tim da će Nintendo snositi više od 50 posto računa, izvještava Verge.

Ova najava dolazi u ključnom trenutku za Nintendo, budući da je tvrtka jasno izrazila ambicije da pokrije više područja industrije zabave. Ovo ne uključuje samo film Super Mario, već i niz atrakcija u tematskim parkovima. Ove je godine također objavljen i nov nastavak Zelde pod imenom Tears of The Kingdom (kojeg smo i recenzirali).

  • +14
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Izvor: Screenshot / Autor: Nintendo

'Proizvodeći vizualni sadržaj temeljen na svojem intelektualnom vlasništvu, Nintendo stvara nove prilike pristupu svijetu zabave koji je izgradio i to na različite načine od namjenskih igraćih konzola', napisala je tvrtka u objavi o filmu Zelda. 'Dubokim uključivanjem u filmsku produkciju s ciljem izmamljivanja osmijeha na svačija lica kroz zabavu Nintendo će nastaviti s naporima da proizvede jedinstvenu zabavu i pruži je što većem broju ljudi.'

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.