PAD PRODAJE

Nikoga više ne zanimaju Appleove naočale za virtualnu stvarnost

24.04.2024 u 14:15

Bionic
Reading

Prošlo je manje od tri mjeseca otkako je Apple predstavio svoje skupe naočale za virtualnu stvarnost Vision Pro, čija je cijena vrtoglavih 3500 dolara. Navodno se tehnološki div sada bori s prodajom VR naglavnika

Kako Bloomberg navodi, jedva da itko uopće rezervira 25-minutne demo prezentacije kako bi isprobali uređaj u trgovinama. Prodaja je pala 's nekoliko komada dnevno na samo nekoliko u cijelom tjednu', kažu zaposlenici.

U međuvremenu, prvi korisnici otkrivaju da 'nema puno mogućnosti s uređajem osim gledanja filmova'. Apple je u razvoj VR naočala utrošio osam godina i milijarde dolara.

Vijest dolazi nakon što je sve veći broj korisnika počeo otkrivati ​​da su VR naočale nepraktične i neudobne za nošenje već dulje vrijeme, što dovodi do glavobolja i modrica pod očima. Samo nekoliko tjedana nakon što su potrošili 3500 dolara za uređaj, neki su ga korisnici čak počeli vraćati u trgovine. I kao što Gizmodo ističe, nitko zapravo više ne govori o uređaju nakon tri mjeseca, a Vision Pro uvelike skuplja prašinu.

Ukratko, ljudi su očekivali da će ogromna pompa prestati - i evo nas. Appleova muka da na tržište plasira nove vruće VR naočale naglašava koliko je VR industrija ustajala. Čak se i Meta, koja prodaje naočale po manjoj cijeni, suočava s velikim problemima u uvjeravanju ljudi, posebice mladih, da ih kupe.

Jesu li dani VR naočala odbrojani ili još uvijek postoji šansa da vidimo VR naglavnik sljedeće generacije koji će nadmašiti sva očekivanja i udahnuti novi život prostoru? Naravno, nije se očekivalo da će Vision Pro to učiniti - ali ako Apple i Meta to ne mogu izvesti, tko može?