OD KRAJA MJESECA

Nije se proslavila: X u listopadu gasi značajku Circle

22.09.2023 u 09:31

Bionic
Reading

X u vlasništvu Elona Muska, bivši Twitter, gasi svoju značajku Circle (Krug, kao krug prijatelja), čime se završava njegova ne toliko slavna povijest. Značajka je omogućila korisnicima da dijele objavu samo sa skupinom ljudi, slično značajki na Instagramu 'Bliski prijatelji'. Tvrtka je rekla da će značajka nestati 31. listopada, a korisnici neće moći dodavati ljude u svoje krugove

'X ukida Circle od 31. listopada 2023. Nakon tog datuma nećete moći stvarati nove objave koje su ograničene na vaš krug, niti ćete moći dodavati osobe u svoj krug. Međutim moći ćete ukloniti ljude iz svog kruga tako da ih prestanete pratiti kao što je opisano u nastavku', pojasnili su iz X-a. Tvrtka će i dalje dopuštati ljudima da pogledaju svoje ranije objave u Circleu nakon isteka roka.

Twitter je prvi put pokrenuo značajku Circle u kolovozu 2022., nakon testiranja u beta verziji nekoliko mjeseci. Tvrtka je dopustila ljudima da dodaju 150 ljudi u svoj krug. Korisnici su mogli stvoriti samo jedan krug.

No ranije ove godine, korisnici su počeli primjećivati ​​da njihovi postovi u Circleu nisu označeni zelenom zastavicom, stoga su pomislili da je objava došla do svih njihovih pratitelja, a ne odabranih iz kruga. U travnju su ponovno izvijestili da su se neki od njihovih objava u CIrcleu počeli pojavljivati ​​na algoritamskim vremenskim trakama drugih ljudi.

U svibnju je tvrtka potvrdila ovu pogrešku kao 'sigurnosni incident' zbog kojeg bi 'korisnici izvan kruga na Twitteru' da mogli vidjeti postove u krugu.