prikupljanje novca

Neugodna poveznica: Evo što je Bill Gates rekao o druženju s Epsteinom

11.09.2019 u 11:26

Bionic
Reading

Upitan zašto se sastajao s osobom osuđenom zbog trgovine seksualnim robljem suosnivač Microsofta ustvrdio je kako su mu rekli da Epstein poznaje puno bogatih ljudi

Nakon što su se pojavili članci u kojima se tvrdi kako se susretao s Jeffreyem Epsteinom, pokojnim milijarderom osuđenim zbog podvođenja maloljetnica radi pružanja seksualnih usluga, Bill Gates je javno ustvrdio kako s njime nije bio u poslovnom ili prijateljskom odnosu.

Kako piše Verge, Gates je priznao kako se susretao s Epsteinom, ali i rekao kako nisu bili u kontaktu, niti je s njime išao na zabave u New Mexico, Palm Beach i druga mjesta. Na svim sastancima s njim sudjelovali su samo muškarci, dodao je.

ULAGANJA, DONACIJE

Pogledajte kako Bill Gates troši svoje ogromno bogatstvo

Pogledaj galeriju

Zašto se uopće sastajao s Epsteinom? Gates je rekao kako su mu ljudi koji su poznavali Epsteina rekli da on zna puno bogatih ljudi, što bi mu moglo biti korisno za prikupljanje novca u filantropske svrhe.

Kako pišu mediji, Gates se s Epsteinom prvi puta susreo 2013. godine, dok je još bio predsjednik Microsofta. To se dogodilo nakon što je Epstein 2008. prvi put osuđen zbog podvođenja maloljetnica radi prostitucije, seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja.

Novinari New York Timesa otkrili su u međuvremenu kako je Epstein prikupio dva milijuna američkih dolara i od MIT Media Laba.

Epstein je prošlog mjeseca počinio samoubojstvo u zatvorskoj ćeliji u Manhattanu (SAD), gdje je čekao novu optužnicu zbog podvođenja maloljetnica.