APSOLUTNI REKORDER

Neobična novost stiže u Telegram: 'Sad imate alat za sve, od online predavanja do rap battlea'

02.08.2021 u 10:21

Bionic
Reading

Popularna aplikacija za dopisivanje dobila je, među ostalim, jednu neobičnu nadogradnju - odsad u grupnom pozivu može sudjelovati do tisuću sudionika

Telegram je službeno objavio niz novih dodataka i poboljšanja za svoju popularnu aplikaciju s tim da je ovaj put u središnjem fokusu bio video. Nakon dodavanja mogućnosti grupnih video poziva, Telegram je maksimalni broj sudionika povećao na 1000. Maksimalni broj ljudi koji može sudjelovati i prenositi video i dalje je trideset, no ako imate publiku, ovo je idealno rješenje za vas.

'Sad imate alate za sve, od online predavanja do rap battleova', kažu iz Telegrama.

Video poruke će također dolaziti u većoj rezoluciji te ih možete zumirati za detaljniji pregled isječka. Kad snimate vaše poruke Telegram će vas upozoriti da će vaš uređaj nastaviti reproducirati zvuk 'tako da možete pjevati uz omiljenu pjesmu ili odgovarati na poruke bez pauziranja vašeg podcasta'. Zumiranje je dostupno i pri snimanju uz pomoć stražnje kamere uređaja.

Drugi dodaci uključuju dijeljenje ekrana za pozive jedan na jedan (uz zvuk uređaja osobe koja prenosi), opciju za automatsko brisanje poruka nakon mjesec dana i preciznije crtanje. Telegram je također poboljšao korisničko iskustvo animacijama na ekranu za otključavanje i pri slanju poruka na Androidu.

Za detaljniju listu nadogradnji posjetite službeni blog Telegrama.