LOŠA OPTIČKA STABILIZACIJA?

Neki vlasnici iPhonea 6 Plus imaju problema s kamericom

20.11.2014 u 20:13

Bionic
Reading

Čini se da dio pametnih telefona iPhone 6 Plus ima hardverski problem, vezan uz modul za optičku stabilizaciju slike. Problem je takav da je uređaj po svemu sudeći nužno zamijeniti za drugi u Apple trgovinama

Zbog tog problema, koji se po navodima nekoliko korisnika pojavio bez posebnog razloga, nije više moguće snimati video ili foto materijal jer on ostaje zamućen. Optička stabilizacija slike djeluje tako da pokušava kretnjama kompenzirati vibracije koje korisnik rukama i kretnjama prenosi na uređaj, a kako bi se snimio stabilizirani video ili fotografije u uvjetima lošeg osvjetljenja.

Ipak, čini se da OIS sustav kod uređaja s problemom radi 'pretjerano' (uz zvuk koji se može čuti unutar uređaja), a resetiranje uređaja nije od pomoći. Problem se javlja neovisno o tome koristi li se Camera app ili neko drugo rješenje. Neki vlasnici uređaja su odmah po posjeti Apple trgovinama dobili zamjenu uređaja, a dio navodi kako su im zaposlenici rekli da je došlo do greške u proizvodnoj seriji iPhonea 6 Plus.

Kompanija se za sada nije službeno očitovala o problemu, no jasno je da je riječ o vrlo malom broju problematičnih jedinica.