TEHNO SAVJETI

Napokon ćemo moći formatirati tekst u Google Keepu: Pogledajte kako

24.10.2023 u 14:35

Bionic
Reading

Google u svoj alat za brze bilješke postupno uvodi značajku koja će ga učiniti daleko korisnijim nego što je to dosad bio

Google je nedavno nadogradio svoju aplikaciju za vođenje bilješki Keep. Između ostalog, dodali su podršku za povijest izdanja i - napokon - podršku za formatiranje teksta unutar bilješke.

Za brze bilješke formatiranje je, naravno, manje važno. Ali, kako bismo mogli bolje organizirati zahtjevnije sadržaje potrebno je pri ruci imati alate kao što su, primjerice, boldiranje, kurziv, podcrtavanje i tome slično.

Google polako uvodi mogućnosti oblikovanja teksta tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.

U početku je ta značajka bila aktivna samo u novim bilješkama, ali od sad bi trebalo biti moguće retroaktivno formatirati i tekst starijih bilješki.

Zasad je dostupna samo u izdanju Google Keepa za operativni sustav Android, tako da nećete moći prilagoditi oblikovanje bilješki na izdanju za iOS ili web-aplikaciji.

Kako formatirati tekst u Google Keepu?

Za početak, provjerite je li aplikacija Keep ažurirana, odnosno nadograđena na najnovije izdanje. Ako nije, ažurirajte je. Ako jest, otvorite je. Otvorite novu ili postojeću bilješku.

Kucnite dugme A kad se pojavi. Moguće je kako će se pojaviti skočni prozor koji će ga istaknuti kad prvi put koristite formatiranje.

Možete upotrijebiti bilo koju od opcija koje se ovdje pojavljuju; od zaglavlja H1 i H2, do podebljanog (B), kurzivnog (I) i podcrtanog (U), piše Life Hacker. Ako ne vidite značajku formatiranja teksta, strpite se malo. Moguće je kako još nije dostupna za vaš uređaj.