LOKACIJSKE USLUGE

Najnovija značajka Bluetootha pomoći će vam pronaći izgubljene stvari

29.01.2019 u 10:22

Bionic
Reading

Novi sustav lociranja koji će poznati standard koristiti toliko je precizan da uz minimalnu stopu pogreške može locirati male predmete poput ključeva od automobila

Skupina koja razvija standard Bluetooth razvila je novu značajku koja omogućava pronalaženje predmeta preciznošću od jednog centimetra. Ključ nove značajke je već postojeća tehnologija za pronalaženje predmeta koja u kombinaciji sa radio usmjeravanjem može vršiti preciznija mjerenja. Uvođenje ove značajke više-manje znači da će pronalaženje izgubljenih predmeta i gadgeta postati puno, puno lakše.

TEHNO SAVJETI

Kako Bluetoothom povezati pametni telefon s računalom? Evo što trebate znati

Pogledaj galeriju

Sustavi koji koriste Bluetooth udaljenost od predmeta izračunavaju pomoću snage signala, što znači da su bili precizni u radijusu između jednog i deset metara. Skupina za posebni razvoj Bluetootha uvodi novu značajku za spravice pomoću koje će one moći prepoznati smijer iz kojeg signal dolazi te time povećati preciznost mjerenja.

Opasnost za privatnost?

Ako korisnik uključi ovu značajku, uređaji za lociranjem putem Bluetootha pronaći će ga s preciznošću od jednog centimetra, što je super za izgubljene gadgete, kao i sustave za navigaciju u zatvorenim prostorima, prenosi The Verge.

Ako uključite Bluetooth, uskoro ćete imati precizniji signal, no to isto znači da će vas proizvođač uređaja moći lakše pronaći. Kao što kažu, sve ima svoju cijenu.