KONFERENCIJE

Na WinDays 16 dolaze Šustar, Tedeschi, Bakić...

04.04.2016 u 15:36

Bionic
Reading

Objavljen je raspored konferencije Microsoft WinDays16, koja će ove godine biti održana u Poreču. Najavljen je niz zanimljivih okruglih stolova i predavanja

WinDays16 počinje dijelom namijenjenim poslovnim korisnicima (26. i 27. travnja). Njezin fokus bit će na aktualnim temama poput stvaranja kulture uspjeha, privlačenja investicija, razvoja inovacija i razvoja i zadržavanja talenata.

Osim predavača kao što su Graham Brown Martin i Nenad Bakić, zagovornicima promjena u školskim sustavima i načinima učenja, sudionici konferencije imat će priliku čuti i Birute Bobrovaite-Jurkone iz EY Baltic koja će na litvanskom primjeru pojasniti kako najbolje koristiti EU fondove za ulaganje u infrastrukturu za istraživanje, razvoj i inovacije.

Naglasak će biti na okruglim stolovima među kojima se ističu Hrvatska - raj za investicije na kojem će se govoriti o tome zašto mnoge europske i svjetske organizacije, unatoč brojnim preprekama, odlučuju investirati i pokrenuti svoje poslovanje u našoj zemlji te kako možemo stvarati pozitivnu investicijsku klimu.


Na okruglom stolu Kako izgraditi sustav koji stvara one koji žele i mogu uspjeti – kultura uspjeha i eLeadership u temeljima modernog obrazovanja sudjelovat će ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šustar te inozemni i domaći stručnjaci koji će raspravljati o nužnim promjenama u obrazovnom sustavu kako bismo stvorili kadrove koji će svojom inovativnošću i prilagodljivošću odgovoriti na sve zahtjeve modernog doba.

Okrugli stol Može li Hrvatska postati europski gospodarski tigar? uz sudjelovanje predstavnika ministarstva poduzetništva, predsjednika uprave Atlantic Grupe Emila Tedeschija i drugih hrvatskih tvrtki ima cilj predstaviti uspješne primjere digitalne transformacije te stvaranja proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti iz Hrvatske i svijeta.

Tijekom diskusije o Hrvatskoj će se promišljati kao o uspješnom gospodarstvu koje u svojoj srži ima visoku modernu tehnologiju te društvo temeljeno na znanju u kojem je poduzetništvo ključ napretka.


Iz poslovnog dijela konferencije treba izdvojiti i predavanje o gradovima Jastrebarsko i Ivanec koje je Financial Times proglasio najboljima u Europi za ulaganja, a koje će održati Milorad Batinić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i nekadašnji gradonačelnik Ivanca te Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog.

Tehnološki dio konferencije će se od 27. do 29. travnja, između ostalog, fokusirati na digitalni marketing i rješenja otvorenog koda. O tome kako najbolje iskoristiti moć digitalnog marketinga govorit će Luka Abrus, Ida Pandur, Velimir Žagar, Ivan Brezak Brkan i drugi.

O otvorenom kodu zborit će domaći i strani stručnjaci kao što su Alex Mang koji će pomoći developerima da bolje razumiju implikacije cloud computinga, Can Bilgin, stručnjak za API na sustavu Window 10, Damir Dobrić koji će govoriti o razvoju novih rješenja u kontekstu megatrendova i drugi.

O tome kako povećati efikasnost i konkurentnost organizacija poslovanjem u oblaku uz pomoć platformi Office 365, CRM Online i Azure, SQL Servera i alata za predikcijsku analitiku temeljem velikih količina prikupljenih podataka te implementacijom Windowsa 10 i drugih softverskih inovacija, govorit će stručnjaci kao što su Sander Berkouwer, Adis Jugo, Aleksandar Drašković i drugi.

Raspored predavanja, okruglih stolova i drugih događanja možete pronaći ovdje

Više:WinDays 16