SLIČAN LINKEDINU

Muskov X predstavio alat za traženje posla

22.11.2023 u 08:51

Bionic
Reading

Alat za traženje posla 'X Hiring' na platformi X (bivši Twitter), sličan LinkedInu, dostupan je svim korisnicima. U kolovozu je pokrenuta je beta verzija značajke, no web verziji sada mogu pristupiti svi korisnici X-a. Dostupnost iOS-a i Androida očekuje se 'uskoro'

Čini se da je značajka za traženje posla već popunjena otvorenim pozicijama u brojnim tehnološkim tvrtkama, uključujući one koje vodi Elon Musk.

Tako se na X-u mogu naći oglasi za posao u tvrtkama SpaceX, Tesla i Neuralink, kao i u X-u i najnovijem Muskovu pothvatu - x.ai.

Dok je Musk prethodno obećao 'da će se pobrinuti da X bude cool konkurent LinkedInu', njegova se značajka zasad ničim posebnim ne izdvaja - možete joj pristupiti putem poveznice.

Korisnici mogu pregledavati poslove i opise, ali se usmjeravaju na stranice trećih strana da dovrše prijavu, čak i za značajke u X-u. Tvrtka je također testirala 'kartice poslova' kako bi se pojedinačne objave lakše dijelile na platformi.

Međutim postoje znakovi da tvrtka ima ambicioznije planove za značajke usmjerene na karijeru u svojoj 'aplikaciji za sve'. Tvrtka je nedavno ažurirala svoju politiku privatnosti i može prikupljati podatke koji se odnose na povijest poslova korisnika za potrebe prijave za posao i preporuke.

To bi mogao biti nagovještaj neke vrste značajke zapošljavanja za X ili neke druge naprednije značajke traženja posla.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.