GET ONLINE WEEK

Mrdnite dupe, nađite svoju priliku online

26.03.2014 u 17:41

Bionic
Reading

'Get Online Week' ove je godine u Hrvatskoj posvećen promociji međusektorskog partnerstva te stvaranju lokalne koalicije za zapošljavanje u sektoru digitalnih medija i interneta

Do 30. ožujka i u Hrvatskoj se obilježava Get Online Week, paneuropski projekt koji se odvija svakog ožujka, a čiji je cilj potaknuti pojedince da koriste tehnologiju i internet.


Organizator je udruga Telecentre-Europe, krovna organizacija koja okuplja niz europskih mreža centara za medijsko i ICT opismenjavanje.

Get Online Week ove je godine u Hrvatskoj posvećen promociji međusektorskog partnerstva pod nazivom Digitalna agenda za kreativnu Hrvatsku, a čiji je cilj stvoriti lokalnu koaliciju za zapošljavanje u sektoru digitalnih medija i interneta.

Kao jedan od koraka započeto je istraživanje o (ne)usklađenosti visokoškolskih i strukovnih programa obrazovanja u sektoru digitalnih medija i umjetnosti s tržišnim potrebama. Pristup istraživanju, koje je integrirano i s projektom iProfessional nalazi se na Telecentrovoj stranici

'Projekt eSkills for Jobs 2014 i Telecentar Hrvatska pozivaju predstavnike javnog, privatnog i civilnog sektora da se priključe našoj inicijativi, za koju smo uvjereni da će dati značajan doprinos razvoju sektora digitalnih medija u Hrvatskoj', rekao je voditelj projekata u hrvatskom ogranku Telecentra Žarko Čižmar

Do kraja godine na nacionalnoj razini bit će provedeni brojni projekti, održane radionice, seminari i besplatna savjetovanja, s ciljem širenja informacija o važnosti stjecanja e-vještina i mogućnostima zapošljavanja u sektoru informatike, telekomunikacija, multimedije i digitalnog poslovanja.

'Na web odredištu www.eSkills.hr otvoreni su termini besplatnih radionica o ICT poduzetništvu u organizaciji udruge CISEx, a prošli tjedan smo započeli i istraživanje o tehnologijama, mogućnostima zapošljavanja i potrebnim kompetencijama u ICT sektoru za ovu godinu', naglasio je Hrvoje Balen, nacionalni koordinator europskog projekta e-Skills for Jobs za Hrvatsku.