STIŽE ANDROID WEAR

Motorola sprema najelegantniji pametni sat do sada

19.03.2014 u 06:17

Bionic
Reading

S današnjim otkrivanjem verzije Androida za nosive gadgete punog naziva Google Android Wear, Motorola je brzo predstavila i svoju viziju pametnog ručnog sata. Štoviše, uređaj bi tržišta trebao ugledati već na ljeto 2014. godine, a stilom se prilično razlikuje od postojećih 'pravokutnih' rješenja

Google je danas otkrio developer preview inačicu Androida namijenjenog posebno nosivim gadgetima, a riječ je o platformi koja će sasvim sigurno imati veliki utjecaj na tržištu. Gotovo paralelno s tim, otkriven je i veo s nadolazećeg Motorolinog uređaja nazvanog Moto 360.


Okruglog lica predstavlja svojevrstan štih 'pravih' analognih satova, a kako bi sve skupa funkcioniralo jednako ili bolje od 'pravokutnih' rješenja, u Motoroli napominju kako su sve komponente potpuno nove.

Klik za uvećani prikaz (Motorola)


Baš kao i ostali uređaji koji se predstave na Androidu Wear, osim dodirom uređajem će se upravljati glasom, a podržavat će i navigaciju, obavijesti i ine stvari koje se uostalom i očekuju od pametnog ručnog sata:


Kompaniji nikako nije strano eksperimentiranje s različitim oblicima pa tako ni okruglom prednjom stranom, poput one na starom mobitelu Motorola v70. Na Android Wear stranici, Google je objavio i listu hardverskih partnera koja trenutno uključuje HTC, Samsung i ASUS. Kako izgleda kompanijina vizija uređaja na ovoj novoj platformi moguće je vidjeti u nastavku:


Google je ispalio svoje oružje, a na potezu se čeka još samo Apple s vlastitim rješenjem. Era nosivih gadgeta samo što nije ušla u najvruću fazu.