MALO SE KASNI

Moglo bi biti teže no inače doći do novog iPhonea, evo i zašto

24.07.2020 u 10:05

Bionic
Reading

Nađu li se iPhone 12 i 12 Max u prodaji prije nego serija Pro, moguće je kako će bar dio Appleovih kupaca odabrati ta manje skupa izdanja

Iako će sva četiri nova modela Appleovog pametnog telefona biti predstavljena u isto vrijeme, vjerojatno tijekom rujna ove godine, moguće je kako će biti teško nabaviti iPhone 12 Pro.

Taj bi model, skupa s modelom 12 Pro Max, mogao biti dostupan kasnije nego drugi zbog jednomjesečnog kašnjenja u proizvodnji zaslona.

Zasad nije poznato zbog čega je došlo do zastoja, ali čini se kako bi proizvodnja mogla početi tek u kolovozu. Zbog toga ne samo što bi mogli kasniti na tržište, već bi također mogli biti dostupni u manjim količinama.

Moguće je da je problem dijelom povezan s time što će modeli iPhone 12 Pro imati zaslone ProMotion s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz, kao tablet računala iPad Pro 2020 jer takvi zasloni traže drukčiji proizvodni proces.

Nađu li se iPhone 12 i 12 Max u prodaji prije nego serija Pro, moguće je kako će bar dio Appleovih kupaca odabrati ta manje skupa izdanja s OLED zaslonima, procesorom A14 Bionic, podrškom za mreže 5G, nadograđenom dvostrukom stražnjom kamerom i izgledom koji podsjeća na iPhone 4.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Everythingapplepro

Tim više što bi cijenom (nagađanja se kreću u rasponu od 649 do 749 američkih dolara) mogli biti značajno jeftiniji od konkurencije s operativnim sustavom Android.

Osim boljeg zaslona serija Pro bi trebala imati poboljšanu trostruku kameru, a model Pro Max senzor LiDAR za poboljšanu fotografiju i rad u proširenoj stvarnosti, piše Tom's Guide.