USKORO PREMIJERA

Stiže novi Galaxy Note, a ovo je sve što dosad znamo o njemu

13.07.2020 u 09:56

Bionic
Reading

Novo izdanje vjerojatno će se zvati Galaxy Note 20 i stiže u vrijeme kad se Samsung i drugi proizvođači mobitela više okreću jeftinijim mobitelima ne bi li potakli posustalu prodaju

Samsung bi u srijedu, 5. kolovoza, tijekom događanja online mogao predstaviti novi top model pametnog telefona iz serije Galaxy Note.

Glavna razlika između serija Galaxy Note i S je u tome što Note još od 2011. godine, kad smo vidjeli prvi model u toj liniji, dolazi s digitalnom olovkom S Pen. Zadnjih godina su imali i veće zaslone te izdržljiviju bateriju, ali i višu cijenu.

Novo izdanje vjerojatno će se zvati Galaxy Note 20 i stiže u vrijeme kad se Samsung i drugi proizvođači mobitela više okreću jeftinijim mobitelima ne bi li potakli posustalu prodaju.

U analitičkoj tvrtci IDC očekuju kako će globalno tržište pametnih telefona tijekom ovog mjeseca pasti za blizu 12 posto u odnosu na isto razdoblje lani zbog širenja pandemije koronavirusa.

Evo što se sve dosad pričalo i nagađalo o Galaxyju Note 20.

Izgledom će biti nalik Galaxyju S20

Galaxy Note 20 trebao bi biti primjetno veći nego Note 10 i izgledom nalik Galaxyju S20, sa zaslonom bez obruba i okruglim izrezom za prednju kameru.

Očekuju se dvije inačice: Note 20 i Note 20 Ultra/Plus

Umjesto tri izdanja kao prošle godine, Samsung bi sad mogao ponuditi dva. Veće i skuplje moglo bi se zvati Ultra ili Plus te biti opremljeno zaslonom s frekvencijom osvježavanja 129 GHz. Standardni model bi mogao imati zaslon dijagonale 6,7 inča (17 centimetara), Note Plus/Ultra 6,9 inča (17,5 cm).

Trostruka kamera, bez ogromnog zooma

Galaxy Note 20 Plus/Ultra bi straga trebao imati trostruku kameru sa senzorima od 108, 13 (periskop) i 12 (ultraširokokutna) megapiksela te poboljšano fokusiranje. Ali, neće imati stostruki zoom kao Galaxy S20 Ultra. Galaxy Note 20 bi mogao ponuditi kamere s 12, 64 (telefoto) i 12 (ultraširokokutna) MP.

Brončano izdanje

Nova generacija serije Galaxy Note mogla bi doći u boji bronce. Ne samo što je procurilo više fotografija koje prikazuju takav uređaj, već su u Samsungu upotrijebili istu boju u pozivnicama za događaj najavljen za 5. kolovoza. Pomalo podsjeća za zlatnu boju pojedinih Appleovih proizvoda (MacBook Air i iPhone 11 Pro).

S Pen dobit će novu funkciju

Digitalna olovka koja će doći u paketu s Noteom 20 mogla bi moći poslužiti i kao pokazivač kako bi mogli ukazati na određene dijelove sadržaja na zaslonu. Samsung već nudi sličnu značajku za Note 10 (Air Actions), pomoću koje je moguće upravljati kamerom, zvukom i pojedinim aplikacijama na smartfonu.

Novi Qualcommov procesor

Note 20 trebao bi pogoniti procesor Snapdragon 865+, koji bi se mogao naći i u idućim izdanjima modela Galaxy Fold i Galaxy Z Flip. Iz Qualcomma su taj procesor najavili početkom ovog mjeseca, s podrškom za mreže 5G, umjetnu inteligenciju i igranje.