PRIČA SE

Novi iPhone mogao bi imati više radne memorije

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 10.07.2020 12:34
  • Objavljeno 10.07.2020 u 12:34
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Priča se kako će jabučari u novi iPhone ugraditi čip A14. Ali, čini se kako bi novi SoC mogao donijeti i proširenje kapaciteta radne memorije za barem dva modela

Apple bi do kraja godine trebao predstaviti četiri nova modela pametnih telefona iPhone, dva u seriji iPhone 12, a dva u iPhone 12 Pro. Pojavila su se nova nagađanja o mogućim tehničkim specifikacijama ovih uređaja.

Priča se kako će jabučari u njih ugraditi čip A14, izrađen pet-nanometarskom tehnologijom. Ali, čini se kako bi novi SoC mogao donijeti i proširenje kapaciteta radne memorije (RAM) za barem dva modela.

U pitanju je, ako je vjerovati tajanstvenoj objavi na Twitteru, šest gigabajta RAM-a za iPhone 12 Pro, dok će ostatak nove linije zadržati četiri GB RAM-a, koliko imaju i sadašnji modeli.

Iz istog je izvora tijekom ove godine stiglo nekoliko najava vezanih uz Apple koje su se pkazale točnima, primjerice novi iPad Pro s tipkovnicom Magic i redizajnirani operativni sustav macOS Big Sur.

Glasine također najavljuju kako će iPhone 12 doći s dijagonalama zaslona od 5,4 i 6,1 inč (13,7 i 15,4 centimetra), a iPhone 12 Pro sa 6,1 i 6,7 inča (13,7 i 17 cm), piše 9 to 5 Mac.

Naravno ovu - kao i sve druge glasine, treba uzeti s određenom dozom skepse i pričekati službeno predstavljanje. Apple to obično čini u rujnu.