Internet svugdje

Minijaturni izdržljivi hotspot stvoren za kampiranje? Može!

06.04.2018 u 10:35

Bionic
Reading

Prijenosni hotspot Somewhear savršen je za sve obožavatelje prirode koji ponekad moraju poslati poruku u civilizaciju, a boje se da će ostati bez signala

Somewear je novi neobični gadget koji ovom prilikom traži sufinanciranje putem Kickstartera, a obećava mnogo sportašima, avanturistima i izgubljenim vikend-rekreativcima. Njegovo puno ime je Somewear Global Hotspot, a zadatak mu je pružati internetske usluge na područjima gdje su one slabe ili nedostupne. To postiže spajanjem na satelitski internet, odnosno satelitsku mrežu Iridium.

O čemu se radi?

Somewear je relativno malen te teži svega 85 grama, što je veliki pomak u usporedbi sa nezgrapnijim i skupljim satelitskim telefonima. Uređaj je kompatibilan s Androidom i iOS-om te se na njih spaja putem bluetootha. Nakon što to učini, on pruža usluge GPS-a, kao i komuniciranje putem globalne mreže. Drugim riječima, vlasnici spomenutih mobilnih uređaja će uz pomoć Someweara moći slati emailove i SMS-ove. Sve ovo korisnik može dobiti uz pretplatu od 15 dolara mjesečno.

Izdržljivost

Pored najvažnioje značajke, odnosno mogućnosti praćenja korisnika putem globalnog hotspota, Somewear može slati i SOS poruke u slučaju da nositelj to zatraži. Što se dodatnih beneficija tiče, ovaj mali gadget putem Hotspot satelita dobija prognozu vremena, dijeli lokaciju te skida lokalne mape. Drugim riječima, pomoću njega je moguće imati funkcionalni smartfon čak i u najvećoj divljini gdje mobilni signal nije dostupan.

Što se konstrukcije tiče, Sowewear je dizajniran da izdrži do pola sata zaronjen u vodi, a radi i pri ekstremnim temperaturama od -20 do 60 stupnjeva celzijusa.

PAMETNI TELEFONI

Pet novih Androida koji su nam zapeli za oko

Pogledaj galeriju

Dostupnost

Somewear je trenutno sakupio nešto više od pola ciljanog iznosa od 50.000 dolara. Ako kampanja uspije, mobilni hotspt će krenuti u prodaju tijekom srpnja po cijeni od 450 dolara. Rani investitori svoj uređaj mogu dobiti po cijeni od 299 dolara u sklopu promotivne akcije, no kao i kod svakog javnog financiranja - postoje rizici. Svi koji odluče uložiti novac u projekt, uslugu neće morati plaćati tijekom prva tri mjeseca korištenja.