PRIRODNO PRETRAŽIVANJE

Microsoftova tražilica postaje pametnija

02.05.2014 u 10:36

Bionic
Reading

Smart Search je ugledao svjetlo dana paralelno s Windows 8.1 nadogradnjom u listopadu prošle godine. Riječ je o pametnom sustavu pretraživanja iza kojeg stoji tražilica Bing, a koji osim lokalnog sadržaja na računalu traži i moguća rješenja online te aplikacije. Sada je stvar stigla i na novu razinu

Razvojni tim Binga je objavio kako je sada pretraživanja moguće učiniti i na prirodniji način, postavljanjem jednostavnih upita poput 'how to install a printer' (kako instalirati pisač), na što će sustav ponuditi Device Settings polje, ili 'my screen is too bright', na što će sustav ponuditi izmjenu svjetline ekrana.


Slično vrijedi i za pretragu za aplikacijama, baš kao i njihovo brisanje. 'Dodatno u svemu je to što smo poboljšali prepravljanje pravopisnih greški tijekom pretraga u Smart Search, ali smo poboljšali i relevantnost aplikacija koje korisnik traži', stoji na službenom blogu.

Kako bi probali najsvježije mogućnosti potrebno je biti i na najnovijem izdanju Windows 8.x operativnog sustava. Paralelno s razvojem Cortana asistenta za Windows Phone platformu, Microsoft je rekao kako polako integrira i 'prirodne' upite korisnika u svoju Bing tražilicu, no na korištenje tih mogućnosti diljem svijeta vjerojatno će se čekati još neko vrijeme.