glas

Microsoftov pametni termostat prati vas i prilagođava temperaturu

20.07.2017 u 13:39

Bionic
Reading

GLAS zna kada ste u prostoriji, a kada niste, i prilagođava se tim uvjetima. Osim toga, konstantno prati temperaturu unutar prostorije, ali i vanjsku te tako omogućuje uštedu energije

Kvaliteta zraka u našim domovima, posebno sada tijekom ovih vrućina, je neupitno važna tema. Klima uređaji, ventilatori, svi oni mijenjaju vlagu i temperaturu zraka. I iako većina nas vjerojatno ima termostat negdje u kući, pitanje je koliko se stvarno možemo pouzdati u njega.

Nema kompromisa

No GLAS, najnovija priduošlica na tržištu termostata, je nešto u što se, tvrde u Microsoftu, stvarno možete pouzdati.  U najnovijem videu kojeg je Microsoft objavio, predstavljen je ovaj pametni termostat, koji će omogućiti da se osjećate najugodnije u svakom prostoru - bilo da ste na poslu ili u kući.

Ali što sve može?

GLAS zna kada ste u prostoriji, a kada niste, i prilagođava se tim uvjetima. Osim toga, konstantno prati temperaturu unutar prostorije, ali i vanjsku temperaturu. Na ekranu prikazuje optimalnu temperaturu, a tako čak i omogućuje uštedu energije. 'Grijanje i hlađenje čine otprilike 48 posto potrošnje energije u tipičnom američkom domu, čineći ga najvećim troškom za većinu obitelji' stoji u opisu Microsoftovog videa.

Johnson Controls upravlja proizvodnjom ovog proizvoda, a što se tiče tehničkih specifikacija, Microsoft tvrdi da termostat koristi Windows 10 IoT Core OS, Cortana glasovnu kontrolu (ovo je zasad jedini termostat koji ima ovu opciju) i Microsoft Azure.