DUĆAN S APLIKACIJAMA

Microsoft otvorio Office Store

  • Autor: I.C.
  • Zadnja izmjena 08.08.2012 17:51
  • Objavljeno 08.08.2012 u 16:10
Office Store

Office Store

Izvor: Screenshot / Autor: Microsoft

U toj trgovini online korisnici paketa Office i servisa SharePoint mogu kupiti ili besplatno skinuti aplikacije i dodatke namijenjene povećanju produktivnosti poslovnih aplikacija

Office Store je duboko integriran u Office 2013 i online verzije Microsoftovih alata te je dostupan korisnicima koji imaju otvoren MS-ov korisnički račun i instalirane 'preview' verzije Officea, SharePointa ili servera Exchange.

Postoji ogroman broj tvrtki i pojedinaca koji traže softverska rješenja za upravljanje sadržajem, vizualizacijom podataka, financijsko i projektno upravljanje, prodaju, oglašavanje, upravljanje ljudskim resursima, edukaciju, društvene mreže... Iz Microsofta poručuju da njihova nova trgovina pruža odličnu priliku razvojnim programerima da ispune te potrebe.

Programeri imaju potpunu kontrolu nad time gdje će i na koji način implementirati licenciranje svojih uradaka (omogućena je izrada probnih aplikacija koje će svoj puni potencijal pokazati nakon unošenja legalne licence), a Microsoft će od njihove prodaje na Office Storeu zadržati 20 posto zarade.

Store programerima pruža element dodatne promocije, ako korisnik pošalje dokument kreiran pomoću aplikacije preuzete sa Storea, primatelj dobiva i referencu na tu aplikaciju te se poziva na njenu instalaciju.

U Microsoftu kažu da su puno naučili od konkurencije te će svoje korisnike zaštititi od pojave zloćudnog i neprimjerenog sadržaja temeljitom kontrolom koju će morati proći sve aplikacije prije pojave na Storeu.

Na Storeu se trenutno nalazi 25 besplatnih aplikacija koje je moguće skinuti i isprobati, a do kraja tekuće godine kada izlazi kompletan Office 2013 trebalo bi se pojaviti i mnoštvo novih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi