POVUKLI SE

Microsoft o prisilnom ponovnom pokretanju računala s Windows 10: Bila je to greška

20.10.2020 u 09:59

Bionic
Reading

Navodno su htjeli učiniti kratice do web aplikacija lakše uočljivima. Ipak, neka su pitanja ostala neodgovorena

Kao što smo već pisali, pojedina računala s Microsoftovim operativnim sustavom Windows 10 počela su se sama od sebe ponovno pokretati kako bi nasilno instalirala softversku nadogradnju s web izdanjima aplikacija Word, PowerPoint, Excel i Outlook.

Nakon što se oko toga podigla buka u Microsoftu su obustavili tu praksu, tvrdeći kako je barem djelomično riječ o - greški.

Naime, kako piše Verge, prvotna ideja bila je da bilo koje web odredište koje zakačite za izbornik Start bude otvoreno u web pregledniku Edge, a kratice do web aplikacija postanu lakše za uočiti.

Ali - i tu je, kako kažu, na scenu stupio računalni bug - promjena je ujedno postojeće kratice za web izdanja aplikacija u paketu Office pretvorila u progresivne web aplikacije. To nije nešto što inače možete tek tako napraviti u pregledniku Edge, ali niti nešto što se, eto, može dogoditi samo od sebe.

U Microsoftu tvrde kako su kratice za Office na webu počeli dodavati u izbornik Start još od svibnja prošle godine. No, nisu objasnili zašto koriste taj izbornik za promociju svojih proizvoda, kao i zašto sile korisnike na uporabu preglednika Edge čak i kad postave druge web preglednike kao početne...