STARE NAVIKE

Računalo s Windowsima se ponovno pokrenulo samo od sebe? Niste jedini kojima se to događa

20.10.2020 u 08:45

Bionic
Reading

Incident nije bio ograničen samo na pripadnike programa Windows Insider već i na korisnike izvan njega. Pojedini korisnici su zbog nasilnog ponovnog pokretanja računala izgubili ono na čemu su radili

Microsoft operativni sustav Windows je, piše Verge, počeo je u pojedinim slučajevima sam od sebe ponovno pokretati računala kako bi nasilno instalirao softversku nadogradnju s web izdanjima aplikacija Word, PowerPoint, Excel i Outlook.

Kratice za instalirane aplikacije također je poslagao u izbornik Start, čak i na računalima na kojima Office nikad nije bio instaliran. Nije riječ o punim aplikacijama već kraticama do web izdanja kojima možete pristupiti pomoću web preglednika.

Incident nije bio ograničen samo na pripadnike programa Windows Insider već i na korisnike izvan njega. Pojedini korisnici su zbog nasilnog ponovnog pokretanja računala izgubili ono na čemu su radili u trenutku reboota.

Microsoft to radi iako su još '90-tih godina prošlog stoljeća bila upozoreni (i kažnjeni zbog toga) kako prisilno paketiranje proizvoda nije u redu. Sad to čine ne samo s web preglednikom Edge (što ne možete deinstalirati) već i nizom web aplikacija.