tajne task managera

Microsoft ima trik u Windowsima za koji sigurno niste znali

18.08.2023 u 13:50

Bionic
Reading

Napredniji korisnici operativnog sustava Windows često posežu za nekim ‘dubljim’ postavkama kako bi svoje računalno čedo doveli u stanje kakvo žele, a Task Manager im je česta odrednica. Za ovaj trik Task Managera možda niste znali

Napredni korisnici, serviseri računala koji rješavaju tuđe probleme te svi koji tijekom rada iz nekog razloga žele ugasiti neku problematičnu aplikaciju često posežu za Windowsovim Task Managerom. Ako ste to ikada pokušali, prilično je nezgodno ‘pogoditi’ kursorom miša željenu stavku s obzirom na to da je Task Manager aplikacija koja radi ‘uživo’ te se popis procesa i servisa konstantno mijenja.

Microsoft je upravo podijelio s javnošću trik tipkovničkog prečaca Task Managera koji radi u Windowsima u verzijama 10 i 11. Za sve koji su bili frustrirani brzinom kojom se mijenja popis procesa, ovaj savjet je apsolutno zlato.

Ako pokušavate odabrati proces na popisu koji se stalno kreće i mijenja redoslijed, može biti izuzetno teško pogoditi onaj koji ciljate. Ne bi li bilo sjajno kada biste mogli privremeno zaustaviti Task Manager u ažuriranju popisa? Ništa lakše.

  • Pritisnite i držite Ctrl.

To je sve!

Nakon što ste pauzirali Task Manager, jednostavnije možete odabrati proces ili servis kojim želite manipulirati.

Ovaj zgodan trik podijelila je Jen Gentleman iz inženjerskog tima Windowsa na svom Twitteru, pardon X-u.