UZ SAMSUNGOVE ČIPOVE

Meizu otkrio novu smartphone perjanicu Pro 6 Plus

01.12.2016 u 07:07

Bionic
Reading

OnePlus nije jedini kineski proizvođač koji se u istoj godini odlučio nadograditi perjanicu. To je napravio i Meizu, predstavivši Pro 6 Plus, snažnije izdanje dosadašnjeg top modela Pro 6. Novitet donosi bolji i veći zaslon, novi Samsungov SoC i veću bateriju. Pored toga, Meizu je otkrio i novitet iz višeg srednjeg segmenta, model M3X

Meizu Pro 6 Plus je 5,7-inčni uređaj sa Super AMOLED zaslonom razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela. Srce mu je Samsungovo, čip Exynos 8890 poznat iz modela Galaxy S7, uparen s 4GB radne memorije te 64GB ili 128GB spremišnog prostora. Zanimljivost je svakako to da model s više spremišnog prostora ima procesorske jezgre na višem radnom taktu (2,3GHz u odnosu na 2,0GHz).

Tu je još i glavna kamerica, koju čini Sonyjev IMX386 senzor (12MP) uz optičku stabilizaciju slike i f/2.0 optiku. Ne čini se posebno dobro, no Meizu je svoju novu perjanicu opremio i kružnom LED bljeskalicom od čak 10 LED-ica, smještenom oko senzora za laserski autofokusni sustav. On pak funkcionira do udaljenosti od dva metra. Baterija uređaja u oba izdanja je 3.400mAh, a sami mobitel je debljine svega 7,3 milimetara.


Ovaj pametni telefon integrira i čitač otiska prstiju, koji radi za svega 0,15 sekundi, a tu je i senzor za praćenje otkucaja srca. Što se multimedijalnih mogućnosti tiče, pored vrhunskog SAMOLED zaslona, Meizu je u model Pro 6 Plus stavio i zaseban audio čip - isti koji LG koristi u svojoj multimedijalnoj perjanici V20.

Za sada nema govora o međunarodnim cijenama ili dostupnosti, jer je uređaj posebno namijenjen Kini. Ipak, uz LTE povezivost, izgledno je da će uređaj raditi i u ostatku svijeta.

Meizu M3X je nešto manji uređaj (5,5"), no u sebi donosi više no solidan hardver. Glavna kamerica je također Sonyjev IMX386 senzor kao kod skupljeg modela, no ovdje jasno nema integrirane goleme bljeskalice ili brzog AF sustava. Srce uređaja ne čini Samsungov čip, već MediaTekov Helio P20, uparen s 3GB ili 4GB radne memorije, ovisno o modelu (32GB ili 64GB spremišnog prostora). Tu je još baterija od 3.200mAH, kao i senzori za čitanje otiska prstiju i praćenje otkucaja srca.

Oba noviteta sa softverske strane koriste Flyme OS 6, Meizuovu doradu Androida u još nepoznatom izdanju.

Više: GSMArena