RETRO POSLASTICA

Masivna Samurai Shodown kolekcija stiže na konzole i PC, a na Epicu ćemo je moći ugrabiti besplatno

27.05.2020 u 09:45

Bionic
Reading

Zbirka svih nastavaka borilačke igre Samurai Shodown stiže na sve popularne platforme, a Epic Store je ugrabio ekskluzivu za PC računala gdje će naslov prvih tjedan dana nuditi potpuno besplatno

Za nekoliko tjedana na računala i konzole stiže nova kolekcija Samurai Shodowna, kultnog konzolaškog borilačkog serijala koji je izvorno izašao na Neo Geou. Nova kolekcija će, doduše, prvo će 11. lipnja izaći na Epic Games Storeu te će prvih tjedan dana biti potpuno besplatna.

Izvor: Društvene mreže / Autor: SNK

Kolekcija igara će inače na Steamu izaći 18. lipnja, dok će vlasnici PlayStationa 4 i Switcha morati pričekati do 28. srpnja kada će naslov biti dostupan po preporučenoj cijeni od 39.99 dolara.

Samurai Shodown Neo Geo Collection sadrži svih šest iteracija klasičnog serijala, uključujući i dovršeni Samurai Shodown V Perfect, naslov koji je navodno trebao izaći na Neo Geou. Svaka od igara bit će igriva lokalno ili online te sadrži japanske i engleske verzije za arkade, odnosno automate.

Kolekcionari i nostalgičari će u igri pronaći i posebni 'muzej' u kojem se nalaze konceptne ilustracije, intervjui s dizajnerima, gazba iz igre, dokumenti vezani uz razvoj naslova i tako dalje.

SNK je izvorno kolekciju najavio za PS4, Switch, Steam i Xbox One, no službena stranica više ne spominje Xbox što znači da na toj platformi igra vjerojatno neće izaći, zaključuje The Verge.