TEHNO SAVJETI

Pet tajnih trikova za Google Maps koje jednostavno morate isprobati

27.05.2020 u 07:34

Bionic
Reading

Od snalaženja ako ste izgubljeni, preko potrage za parkiranim automobilom, pa sve do korištenja mapa bez potrošnje interneta, ovo su najkorisniji trikovi za popularnu aplikaciju iz Googlea

Ako ste ikad koristili Google Maps, vrlo vjerojatno ste naučili spremati adrese poput onih vaše kućne adrese ili adrese vašeg radnog mjesta. Ono što Google nudi su i dodatne informacije o nekom mjestu, uključujući restorane i kafiće, a tu je i mogućnost pohrane cijele aplikacije, uključujući i mape, na vaš uređaj, što znači da za njegovo korištenje ne morate trošiti internet. No krenimo mi redom...

1. Pogledajte kamo idete uz pomoć Live Viewa

Nakon što ste parkirali vaše vozilo nekoliko ulica od odredišta, ponekad zna biti teško pratiti točku na ekranu i zaključiti kamo se zapravo krećete. Uz pomoć Google Live Viewa, možete provjeriti kamo se krećete dok ekran vašeg uređaja držite uspravno.

Ova značajka, naime, koristi kameru kako bi skenirala obližnje zgrade i nakon toga stavila ogromnu strelicu posred ekrana kako bi vam pomogla pronaći odredište. Prvo što treba napraviti je, naravno, unijeti odredište, nakon toga izabrati ikonicu za pješačenje na gornjem dijelu zemljovida te potom na dnu birati tipku Live View koja se nalazi odmah pored tipke Start.

Nakon toga uspravite smartfon i usmjerite kamericu prema zgradama i znakovima koji se nalaze na ulici (ne zaboravite aplikaciji dati pristup kameri). Kad krenete hodati prema odredištu, vidjet ćete velike strelice i imena ulica u okvirima koja će vam pomoći da dođete do odredišta.

2. Iskoristite blagodati inkognito navigacije

Vrlo korisna značajka za Android i iPhone korisnicima pruža mogućnost inkognito navigacije unutar Google Mapsa. Inkognito mod ne pamti pretražene lokacije te skriva lokaciju korisnika od drugih. Za aktivaciju značajke otvorite aplikaciju Google Maps, kliknite na svoj profil u gornjem desnom kutu ekrana i birajte Turn on Incognito Mode kako biste ga aktivirali. Nakon što ste gotovi s tajnovitim radnjama, jednostavno ponovite gore spomenute korake i izaberite Turn off Incognito Mode.

3. Koristite Google Maps bez potrošnje interneta

Ako se ikad nađete u području sa slabom pokrivenošću internetskog signala, ne brinite - Google Maps dozvoljava skidanje rute prije samog putovanja, što znači da možete putovati bez brige. Da biste aktivirali ovu značajku, otvorite Google Maps i upišite svoje odredište. Na samom dnu ekrana pritisnite na ime lokacije ili adresu i nakon toga birajte tri točkice u gornjem desnom kutu ekrana. Birajte opciju preuzimanja mape pritiskom na Download offline map i slijedite uputstva.

4. Planirajte cijelo putovanje, uključujući odmorišta

Ako planirate dulje putovanje i upisali ste rutu u Google Maps, uvijek možete upisati pauze i odmorišta kako biste dobili puno precizniju procjenu duljine putovanja. U Google Mapsima birajte prvo odredište poput kafića ili benzinske crpke, pritisnite na Directions i birajte izbornik sa tri točkice u gornjem desnom dijelu ekrana. Tamo birajte dodavanje odmorišta pritiskom na Add stop. Nakon što ste dodali sva planirana stajališta, samo dovršite uređivanje pritiskom na Done.

5. Provjerite kako mjesto izgleda prije nego što krenete na put

Prije nego što bukirate hotel koji izgleda jako lijepo na web stranici, bacite pogled kako on zapravo izgleda uz pomoć Google Mapsa. U aplikaciji samo potražite lokaciju na kojoj se nalazi hotel, u donjem lijevom kutu birajte mali okvir s fotografijom zgrade i pritisnite prstom na nju. Nakon što se slika poveća, možete se približiti ili udaljiti od kadra jednostavnim potezima prstom.