za ljubitelje androida

Mali smartfoni sve su popularniji: Vraća li Sony ikonički Xperia Compact?

25.01.2021 u 10:45

Bionic
Reading

Sony, sudeći prema insajderima, priprema mali smartfon kojim će konkurirati najmanjem iPhoneu 12. Ljubitelji glazbe razveselit će prisutnost 3.5-milimetarskog ulaza za slušalice

Jeste li ugledali iPhone 12 mini i zapitali se kako bi bilo super da neki proizvođač Androida napravi slični mali telefon? Prema najnovijim informacijama koje je izbacio OnLeaks, vaše želje bi se mogle ispuniti, prenosi Engadget.

OnLeaks je objavio slike Xperia Compacta, nadolazećeg smartfona iz popularne Sonyjeve serije čije predstavnike nismo vidjeli od 2018. kad smo se susreli sa XZ2 Compact. Uređaj će, prema izvoru, imati nešto veći ekran od iPhonea 12 mini (dijagonala će mu biti 5.5 inča), što ga u usporedbi sa drugim popularnim Android uređajima velikog ekrana čini prilično minijaturnim.

Trenutno se ne zna za koji se procesor Sony odlučio, no kompanija tvrdi da na kućištu 'ima mjesta' za dvostruku kameru (od kojih jedna ima osjetljivost od 13 MP), kao i selfi kamericu od 8 MP smještenu u 'zubić'. Za kraj, smartfon dolazi sa 3.5 milimetarskim ulazom za slušalice. Što se biometrije tiče, uređaj kao i velik broj Sonyjevih Androida, ima senzor smješten u tipki za paljenje.

Vrijeme izlaska novog uređaja još nije poznato, no pretpostavlja se da je planirano za veljaču. Pitanje je, doduše, hoće li minijaturna Xperia pronaći svoje tržište - iPhone 12 mini je, prema istraživanju Research Partnersa, zastupao tek 8 posto sveukupne prodaje iPhonea u listopadu i studenom.

Možda se to promijenilo do danas, no jedna stvar je sigurna - Sony očigledno cilja vrlo nišnu publiku.