ZANIMLJIVA IDEJA

'Lumiquitous' - laserska tipkovnica i miš u jednom

  • Autor: M. Č.
  • Zadnja izmjena 13.08.2013 09:38
  • Objavljeno 13.08.2013 u 09:38
dual orb Lumiquitous

dual orb Lumiquitous

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sung-Hyeon Yoo

Koncept 'Lumiquitous' ujedinjuje tipkovnicu i miša u sustav koji korisniku omogućuje da sam odabere najudobniji položaj za tipkanje i istovremeno ima miš pod dlanom

Tijekom godina pojavio se cijeli niz različitih koncepata tipkovnica i miša. Međutim, Lumiquitous je nešto novo.

Ovaj koncept korejskog dizajnera Sung-Hyeon Yooa u potpunosti bi zamijenio klasičnu tipkovnicu i miš s dva upravljača koji istovremeno služe kao oslonci za ruke, ali i projektori za tipkovnicu.

Lumiquitous bi korisniku trebao omogućiti da tipka i navigira po računalu bez pretjeranog micanja ruku.

Sustav se sastoji od senzora osjetljivih na pokrete i laserskog projektora s optičkim senzorom smještenih u dva upravljača sferoidnog oblika.

Senzor za pokret bilježi pomicanje upravljača i prevodi ga kao pomicanje kursora na ekranu. Laserski projektor istovremeno projicira 'tipke' miša i tipkovnicu dok optički senzor bilježi koja je 'tipka' pritisnuta.

Ideja je da korisnik u svakom trenutku može namjestiti tipkovnicu u položaj koji mu je najudobniji za tipkanje, a istovremeno ima miš na dohvat ruke.

Lumiquitous je jedan od kandidata za 'reddot 2013 concept award', a ako se nekome svidi, možda bismo ga u budućnosti mogli vidjeti i na našim radnim stolovima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!