ZANIMLJIVA IDEJA

'Lumiquitous' - laserska tipkovnica i miš u jednom

13.08.2013 u 09:38

Bionic
Reading

Koncept 'Lumiquitous' ujedinjuje tipkovnicu i miša u sustav koji korisniku omogućuje da sam odabere najudobniji položaj za tipkanje i istovremeno ima miš pod dlanom

Tijekom godina pojavio se cijeli niz različitih koncepata tipkovnica i miša. Međutim, Lumiquitous je nešto novo.

Ovaj koncept korejskog dizajnera Sung-Hyeon Yooa u potpunosti bi zamijenio klasičnu tipkovnicu i miš s dva upravljača koji istovremeno služe kao oslonci za ruke, ali i projektori za tipkovnicu.

Lumiquitous bi korisniku trebao omogućiti da tipka i navigira po računalu bez pretjeranog micanja ruku.

Sustav se sastoji od senzora osjetljivih na pokrete i laserskog projektora s optičkim senzorom smještenih u dva upravljača sferoidnog oblika.

Senzor za pokret bilježi pomicanje upravljača i prevodi ga kao pomicanje kursora na ekranu. Laserski projektor istovremeno projicira 'tipke' miša i tipkovnicu dok optički senzor bilježi koja je 'tipka' pritisnuta.

Ideja je da korisnik u svakom trenutku može namjestiti tipkovnicu u položaj koji mu je najudobniji za tipkanje, a istovremeno ima miš na dohvat ruke.

Lumiquitous je jedan od kandidata za 'reddot 2013 concept award', a ako se nekome svidi, možda bismo ga u budućnosti mogli vidjeti i na našim radnim stolovima.