SERIJA SILENT

Logitech predstavio vrlo tihe računalne miševe

01.09.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Poznati proizvođač je danas predstavio Logitech Silent i Logitech M330 Silent Plus - prve nečujne bežične miševe na tržištu

Zanimljiva stvar je što M330 Silent Plus i M220 Silent miševi pružaju osjećaj klika bez buke. Dakle pritisak na gumb i dalje ima klasičan osjećaj, samo je sve puno, puno tiše.

'Živimo u društvenom svijetu. Bilo da radite u zajedničkom prostoru ili od kuće, no ponekad je tišina dragocjena', rekao je Anatoliy Polyanker, globalni portfolio i brand direktor Logitecha. 'Zato smo stvorili M330 Silent Plus i M220 Silent miševe. Naši inženjeri proučavali su izvore buke koje proizvodi računalni miš i pronašli način kako smanjiti razinu decibela bez gubitka na kvaliteti.'


Pomoću M330 Silent Plus i M220 Silent miševa moguće je raditi u tišini. Ovi miševi zadržali su tradicionalan osjećaj klika, ali sada im je zvuk smanjen za više od 90 posto. Uz Logitech Advanced Optical Tracking oni su iznimno precizni i rade na gotovo svim površinama. Oba miša osiguravaju bežičnu povezanost do 10 metara zahvaljujući plug-and-forget nanoprijamniku. Uz to, po prvi puta dobili su oznaku Quiet Mark odobrenu od Društva za smanjenje buke (Noise Abatement Society).

Logitech M330 Silent Plus miš dolazi s baterijom koja traje 24 mjeseca i ima tipke oblikovane od mekane gume koje osiguravaju udoban dodir i predviđen je za korištenje desnom rukom. Logitech M220 Silent miš dolazi s baterijom u trajanju od 18 mjeseci i može se koristiti objema rukama.

Za kraj - cijena. Logitech M330 Silent Plus miš bit će dostupan u listopadu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 309 kuna, dok će se M220 Silent miš prodavati po cijeni od 199 kuna.