MOBILE WORLD CONGRESS

LG otkriva nadograđenog nasljednika modela G4 Stylus

16.02.2016 u 14:49

Bionic
Reading

LG priopćava kako za vrijeme ovogodišnjeg sajma mobilne elektronike u Barceloni namjeravaju predstaviti pametni telefon LG Stylus 2, svojevrsnog nasljednika popularnog modela G4 Stylus. Riječ je o pristupačnom uređaju s mnoštvom mogućnosti poznatih iz svijeta perjanica...

Novi 5,7-inčni model u ponudi LG-ja na tržište će stići nedugo nakon službenog otkrivanja na MWC-u u Barceloni, a ranije olovke s gumenim vrhom sada su drastično poboljšane - jer koriste nano premaz za veću preciznost.

Stylus 2 je debljine 7,4mm i mase od 145 grama, čime je tanji i lakši od prethodnika. Krasi ga tzv. 'Protduded Flat Display' sprijeda (razlučivosti 1.280 puta 720 piksela), 'Spin Hairline' uzorak straga te metalni okvir. Za uređaj s olovkicom su pripremljene i posebne mogućnosti, Pen Pop koji prebacuje na skočni izbornik kad se makne olovka, Pop Memo i Pop Scanner, baš kao i Pen Keeper koji može spriječiti gubljenje olovke prikazom pop-up poruke kad je telefon u pokretu bez olovke.


Ono što će cijeniti mnogi jest da Stylus 2 ima izmjenjivu bateriju od 3.000mAh kao i utor za microSD karticu. LG je uređaj opremio još i četverojezgrenim čipsetom na radnom taktu od 1,2GHz (bez detalja), uparenim s 1,5GB radne memorije te 16GB spremišnog prostora.

Stražnja kamerica uređaja je od 13MP, dok prednja kamerica ima razlučivost od 8MP. Više detalja se očekuje po otkrivanju uređaja.

'LG Stylus 2 donosi veliki zaslon i premium funkcije pisanja bilješki karakteristične za premium telefone po cijeni uređaja srednje klase', rekao je Juno Cho, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications. 'Ovaj je uređaj još jedan primjer naše predanosti masovnom tržištu gdje je puno prostora za rast i kreativnost.'