PRILIKA ZA UČENJE

Kreće Super Girls, besplatna škola programiranja za djevojčice i djevojke. Prijave traju do 20. veljače

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 09.02.2022 12:39
  • Objavljeno 09.02.2022 u 12:39
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Charles Gullung / ImageSource / Profimedia

Djevojčice stare do 15 godina će tijekom 14 tjedana, koristeći Scratch i programski jezik C#, svladati osnove programiranja, odnosno naučiti izrađivati jednostavne interaktivne priče, animacije, igre i web-stranice

Edukacijska inicijativa i škola programiranja Super Girls zajednički je projekt edtech franšize Coding Giants i IT kompanije Superology koja talentirane buduće programerke želi uvesti u osnove IT-ja, ali i osnaživati djevojčice i djevojke u razvoju interesa prema STEM-u.

Super Girls je inicijativa isključivo namijenjena djevojčicama i djevojkama. Zamišljena je kao jednosemestralni online program u kojemu će u 14 tjedana, koristeći Scratch i programski jezik C#, svladati osnove programiranja, odnosno naučiti izrađivati jednostavne interaktivne priče, animacije, igre i web-stranice.

Bit će primljeno 20 stipendistica starih između 10 i 15 godina. Program je u potpunosti besplatan, a u osnove programiranja će ih uvoditi predavačice i developerke iz Superologyja i Coding Giantsa.

'Inspirirala nas je želja da djevojčice i djevojke potaknemo da razvijaju interes prema znanstvenim, matermatičkim i tehničkim hobijima i zanimanjima, ali i da pokušamo utjecati na loše statistike o zastupljenosti žena u IT industriji.

Željeli smo stvoriti zabavno i inspirativno okruženje u kojem će se naše stipendistice družiti s vršnjakinjama sličnih interesa, ali i usvajati znanje od predavačica i developerki koje im mogu poslužiti kao uzor', istaknula je Zvonimira Milevčić iz Superologyja.

Prijave za Super Girls otvorene su do 20. veljače. Nastava počinje 5. ožujka.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!