APPLE

Koje će značajke iPad dobiti u 2022? Evo što najavljuju insajderi

19.01.2022 u 13:08

Bionic
Reading

iPad bi ove godine mogao konačno dobiti podršku za mreže nove generacije, a društvo će novom modemu praviti poboljšana i učinkovitija baterija

Premda do danas nismo čuli baš previše o nadolazećim iPadima, najnovije insajderske informacije najavljuju nekoliko očekivanih ali dobrodošlih dodataka. Najnovija generacija tableta iz Applea tako će možda imati podršku za 5G i za nijansu jaču bateriju, piše TechRadar.

Informacije o novom tablet računalu dolaze od insajdera @dylandkt te, ako su istinite, nažalost ne donose prevelik broj radikalnih preinaka u odnosu na prošlogodišnji model. Dobit ćemo isti 10.2 inčni ekran, Lightning ulaz i dizajn. Ono što će se promijeniti su neke dobrodošle promjene poput boljeg A14 Bionic čipa, Bluetootha 5.0 i Wi-Fija 6.

iPad 2022 će, ako je vjerovati izvoru, na tržište doći krajem godine te će imati isti dizajn kao i prošlogodišnji model. Ako tražite ekran bez tipke Home kakav susrećemo na iPadu Air i iPadu Pro, izgleda da ćete se morati stripiti do 2023. kad će Apple, navodno, napraviti sudbonosni korak prema naprijed.

Što se ekrana tiče, informacije o novom iPadu objavio je ETNews koji kaže da je LG Display pojačao proizvodnju kako bi zadovoljio potražnju za OLED zaslonima koje će Appleovi tableti koristiti 2024. Appleovi iPhone uređaji, podsjetimo, već koriste OLED ekrane.

  • +10
iPad mini Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić