KRAJ GODINE

King ICT u 2023. postao jedan od ključnih NATO cyber security partnera

11.12.2023 u 10:43

Bionic
Reading

KING ICT godinu privodi kraju s procijenjenim rastom prihoda od približno 10 posto, zadržanom profitabilnosti i ukupno 770 zaposlenika

'Naše brojke su iznad tržišnih indikatora velikih i srednjih poduzeća IT sektora i zvuče ohrabrujuće. Pokazujemo stabilnost, otpornost, sposobnost prilagodbe i ispravnosti strategije velikog sistem integratora, pouzdanog pružatelja širokog spektra IT usluga, rješenja i proizvoda na domaćem, regionalnom i netom iskoračenom tržištu zapadne Europe. Ulaganje u dugoročne odnose s kupcima donijelo nam je višegodišnje poslovne angažmane koji nam olakšavaju premostiti tržišne poremećaje', navode iz tvrtke u izvješću o rezultatima.

KING ICT godinu nastavlja daljnjim širenjem na Zapad, te su otvorili podružnicu u Belgiji u Bruxellesu. Već početkom 2023. godine, NATO je odabrao KING ICT za jednog od dva ključna cyber security partnera za operacije diljem svijeta, što znači da je u 2023. i 2024. godini KING ICT zadužen za odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih cyber security rješenja za NATO Agenciju.

U Splitu se trenutno provodi projekt implementacije Inteligentnog transportnog sustava, dok su ITS-ovi već uspostavljeni u Zadru i Šibeniku. Projekti su dio 'smart city' koncepta , a uključuju, između ostalog, pametne semafore, videonadzor, informiranje putnika o prometu, prioritizaciju vozila javnog prijevoza i hitnih službi, sustav za praćenje vremenskih uvjeta te opremanje Centra za kontrolu i nadzor prometa.

U maloprodajnom segmentu, ističe se implementacija bežičnog mrežnog rješenja za Studenac. U suradnji s Končar Digitalom, za tvrtku Končar d.d. u tijeku je projekt konsolidacije i modernizacije cjelokupne ICT infrastrukture Grupe. Također, završena je implementacija SAP ERP rješenja za Hrvatske šume, što predstavlja jednu od najvećih SAP implementacija u Hrvatskoj ove godine

Od ostalih projekata spomenuli su onaj tvrtke Smart Energy za Podravku. Radi se o trenutno najvećoj investiciji u integrirane elektrane u RH, navode iz tvrtke KING ICT. U sklopu projekta provest će se izgradnja fotonaponskih elektrana koje će investitoru osigurati značajne uštede u trošku električne energije i smanjiti emisije ispušnih plinova. Projekt uključuje 5 fotonaponskih elektrana, a obuhvaća više od 40 krovova.

Pridruživanje tvrtke Alter Info i interne inicijative

Nakon Omega Softwarea, KING ICT Grupi se ove godine pridružila i tvrtka Alter Info, čime je proširena lepeza usluga i proizvoda u području kibernetičke, odnosno informacijske sigurnosti. Alter info donosi nove konzultantske i programerske kompetencije, nove klijente koji su trenutno postojeći korisnici proizvoda i usluga tvrtke Alter Info te preuzimanje softver rješenja AlterRisk.

Nastavili su se partnerski odnosi s velikim svjetskim korporacijama kao što su Cisco, Dell Technologies, SAP, VMware, Lenovo i Oracle, a mnogi od njih ovjenčani su i nagradama, novim priznanjima i stjecanjem novih kompetencija, navodi KING ICT. Od internih inicijativa, ove je godine, osim već tradicionalne KING ICT Akademije, provedena i nova inicijativa 'KING ICT Weekend Workshops' unutar koje Kingovi stručnjaci drže besplatne radionice o poslovnoj analizi, osiguranju kvalitete i programiranju.

Tvrtka je u sklopu teambuildinga uredila i od temelja obnovila učionicu OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj te je školi donirao 24 prijenosna računala i interaktivnu ploču. 'Svjesni velikih izazova, ali i motivirani odličnim rezultatima koje smo ostvarili, spremni smo za novu, 2024. godinu', zaključuju iz tvrtke.