POTPUNO NOV UREĐAJ

Kakvo to čudo stiže iz Applea? Priča se o 'neobičnoj' kombinaciji

01.03.2022 u 06:48

Bionic
Reading

Premda je riječ o uređaju koji bi mogao spojiti svjetove tableta i preklopnika, njegov dolazak se, tvrde izvori, najavljuje tek za nekoliko godina

Apple, ako je vjerovati najnovijim glasinama, radi na novom uređaju s preklopnim zaslonom dijagonale 20 inča. Prve vijesti o uređaju dolaze od Bloombergovog Marka Gurmana koji je novo računalo nazvao 'hibridom između iPada i MacBooka'.

Gurman kaže da Apple uistinu istražuje mogućnost uvođenja neke vrste uređaja s preklopnim zaslonom, što potvrđuje izjave Rossa Younga, direktora Display Supply Chain Consultantsa. Young je, podsjetimo, prošlog tjedna objavio Appleove navodne planove za izradu uređaja s velikim preklopnim zaslonom.

Gurman tvrdi da će uređaj imati prikaz na dva ekrana koji ne koristi fizičku tipkovnicu i trackpad, već će sve biti svedeno na dodirno sučelje. Što se potencijalnog datuma izlaska tiče, Young predviđa 2026. godinu, kad bismo trebali imati i premijeru prvog Appleovog automobila.

  • +6
iPhone 13 Pro - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Lenovo je već uradio nešto slično s uređajem ThinkPadX1 Fold koji dolazi sa zaslonom od 13 inča i preklapa se kako bi postao laptop s ekranom osjetljivim na dodir.