iphone se

Apple ovog proljeća priprema novu verziju najjeftinijeg iPhonea - evo detalja

08.02.2022 u 10:36

Bionic
Reading

iPhone SE za 2022. mogao bi doći s podrškom za mreže nove generacije, a govori se i o drugim uređajima koji će u proljeće dobiti osvježenje

Bloombergov poznati reporter Mark Gurman vrlo je pouzdan izvor glasina vezanih uz Apple, što znači da bismo njegovu najavu o dolasku 5G verzije iPhonea SE 8. ožujka trebali uzeti ozbiljno. Gurman također spominje dolazak novog iPada Air koji će imati jači procesor te naravno - podršku za 5G.

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina/Matej Grgić

Glasine o dolasku novog iPhonea SE kruže i prije izlaska iPhonea 13, a danas Bloomberg piše da bismo u uređaju mogli pronaći brži čip i poboljšane kamere dok će dizajn ostati isti. Podsjetimo, trenutni model na tržište je došao 2020., što znači da novi uređaj s A15 i 5G-om zvuči kao jako dobra stvar. Šuška se i o odlasku Touch ID-ja, no male su šanse da ćemo, bar na tom polju, vidjeti neke bitne promjene.

Svi iPhonei i iPadovi koji koriste FaceID, prema Gurmanu, dobit će novu verziju iOS-a koja će biti prijateljska prema maskama. Softverske nadogradnje navodno će dovesti i nove emojije i dugo iščekivanu značajku Universal Control, koja će korisnicima omogućiti korištenje jedne tipkovnice i miša na više Macova i iPadova.

  • +6
iPhone 13 Pro - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Kad smo već kod Maca, novi model s Appleovim CPU-om također bi mogli doći početkom godine, premda se šuška da će oni dobiti zasebnu prezentaciju. Kasnije u 2022. možemo očekivati 'novi iMac Pro, redizajnirani MacBook Air, poboljšanje jeftinijeg MacBooka Pro, tri nova Apple Watcha, četiri nova iPhonea 14 i nove AirPodse', zaključuje Verge.