TEHNO SAVJETI

Kako produljiti trajanje baterije na iPhoneu?

21.07.2017 u 14:28

Bionic
Reading

Trik za koji se mislio kako funkcionira u stvari bi mogao skratiti životni vijek baterije u Appleovom pametnom telefonu. Što vam je činiti?

Appleov šef razvoja softvera Craig Federighi nedavno je odgovorom na pitanje upućeno e-poštom glavnom direktoru Timu Cooku opovrgnuo rašireno vjerovanje o tome kako je moguće uštedjeti bateriju gašenjem aplikacija koje ne koristite

U stvari, stalno gašenje i pokretanje aplikacija može skratiti radni vijek baterije iPhonea.  Za mjerom prisilnog gašenja trebali posegnuti jedino kad se aplikacija smrzne ili na neki drugi način blokira, piše Mental Floss

Što onda možete poduzeti kako bi uštedjeli energiju i manje opteretili bateriju u Appleovom pametnom telefonu? 

Pa, recimo, uključiti zrakoplovni način rada kad se nađete u području s lošim signalom. Tako onemogućujete uzaludnu potragu za vezom koja cijedi bateriju. 

Također, možete uključiti režim rada Low Power kad je baterija na 20 posto kapaciteta. To bi, navodno, trebalo održati smartfon na životu dodatna tri sata.

Korisno bi moglo biti i obrisati Facebookovu i druge zahtjevne aplikacije, pa prijeći na njihova web ili lakša izdanja, kao i uključiti automatsku prilagodbu razine osvjetljenja zaslona uvjetima u okolini.