NATJECANJE TVZ MC2

Kako je prošao spoj na brzaka programera i dizajnera?

07.04.2014 u 13:40

Bionic
Reading

U sklopu natjecanja Tehničkog veleučilišta Zagreb dizajneri i programeri imali su priliku potražiti partnere za razvoj aplikacije i daljnju suradnju. Kako je prošao sudar ta dva ne baš slična svijeta? Doznajte

U Klubu Studentskog centra održan je Speed Dating - susret programera i dizajnera Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ), koji će zajedno raditi na osmišljavanju mobilnih aplikacija.


Susret je organiziran u sklopu studentskog natjecanja TVZ-a u izradi mobilnih aplikacija pod nazivom TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2).

Speed Dating je osmišljen kako bi se programeri i dizajneri predstavili jedni drugima na zabavan i kreativan način te kako bi pronašli zajedničke interese za budućom suradnjom u sklopu ovog natjecanja, ali i izvan njega.

Dizajneri su susret otvorili izlaganjem vlastitih radova, nakon čega su programeri imali po tri minute da se osobno upoznaju sa svakim radom i odaberu partnera s kojim će nastaviti natjecanje u timu.

Studenti su s velikom lakoćom formirali timove koji će tijekom travnja raditi na razvoju vlastitih rješenja za mobilne aplikacije na temu: ERASMUS - podrška studentima na razmjeni. Najbolji među njima predstavit će se IT tvrtkama na proglašenju pobjednika 15. svibnja u organizaciji Udruženja za IT HGK.


'Studentima je dobrodošla svaka prilika za razvijanjem kreativnog potencijala i realiziranjem vlastitih ideja, stoga je ovo natjecanje odlična prilika da se kroz timski rad upoznaju sa stvarnim korisničkim zahtjevima.

S obzirom da natjecanje prate i predstavnici iz poslovnog sektora, drago mi je da će naši studenti predstaviti svoje ideje i pred svojim potencijalnim poslodavcima', rekla je Maja Turčić, predavačica na smjeru Informatičkog dizajna TVZ-a.

Natjecanje je službeno započelo u veljači 2014. Dosad je sudjelovalo 276 studenata, koji su u posljednjih nekoliko mjeseci imali prilike prisustvovati korisnim predavanjima, radionicama i edukacijama. Natjecanje kontinuirano podržava oko 30 IT tvrtki, udruga i medijskih pokrovitelja.

Više informacija: TVZ Mc2