PRVE FOTOGRAFIJE

Kad jedan ekran nije dosta: Samsung razvija preklopni smartfon

18.06.2018 u 10:21

Bionic
Reading

Pojavile su se nove slike tajnovitog Samsungovog 'Projekta V', punokrvnog smartfona koji koristi dva ekrana

Glasine vezane uz Samsungov plan da dovede preklopne smartfone na globalno tržište kruže već godinama, a zahvaljujući Twitteru (i sada SlashLeaksu) imamo okvirnu ideju kako bi koncept smartfona s dva ekrana mogao funkcionirati i izgledati.

O čemu se radi?

Uređaj koji gledamo na slici liči na par Galaxy Noteova 5 spojenih šarkom i nosi ime koncept pod imenom 'Project V'. Ovaj prototip izgleda kao da je napravljen 2015, pošto pošto mu službeno ime glasi SM-G929F, što znači da spada u istu skupinu kao Galaxy S6 Edge (SM-G925x) i Galaxy S7 (SM-G930x).

Također nismo mogli a ne zamjetiti staru ikonicu za Play Store prikazanu na ekranu uređaja.

Jesu li ovo doista novi Huaweijevi top smartfoni? Izvor: Twitter / Autor: Evan Blass

Dugoročni planovi

Ovaj smartfon prilično odstupa od onoga što bismo zamislili kao savitljivi telefon, s obzirom da uređaj koristi dizajn sa dva odvojiva ekrana koji prikazuju dva razdvojena home ekrana kada ih se preklopi.

Ako je suditi po ovim slikama, čini se sve bitne komponente nalaze u debljem dijelu uređaja, dok je onaj tanji zapravo ekran koji se može preklopiti po potrebi. Tehnologija koju ovdje gledamo se ne čini kao nešto nedostižno, pa pretpostavljamo da Samsung nije išao dalje s razvojem ovog koncepta samo zato jer je - ružan.

TEHNO PREPORUKA

Jeste li isprobali ove izvrsne aplikacije za Android?

Pogledaj galeriju

Ovo, jasno, ne znači da nikad nećemo vidjeti preklopni telefon iz Samsunga. Kompanija je početkom godine patentirala nekoliko tehnoloških tješenja koja potvrđuju postojanje preklopnog dvostrukog ekrana te njegov daljnji razvoj.