stiže u rujnu

Ovaj bi se novi iPhone mogao prodati u rekordnim količinama

18.06.2018 u 11:32

Bionic
Reading

Imat će LCD zaslon od 6,1 inča i neće podržavati 3D Touch, no Apple smatra da će ga upravo to učiniti najpoželjnijim modelom ove godine. Ovakve će uštede na proizvodnji smanjiti prodajnu cijenu pa će biti dostupniji većem broju kupaca

U Appleu su uvjereni da će njihov novi smartphone biti najprodavaniji model ove godine. Već su za rujan najavili tri nova modela - među kojima je i 'iPhone XI Plus', o čemu smo pisali - ali najviše nade polažu u jeftiniji telefon LCD zaslona.

Wall Street Journal navodno ima informacije koje potvrđuju da će Apple za nekoliko mjeseci predstaviti tri nova modela, od čega će jedan imati LCD zaslon dijagonale 6,1 inča, a ostala dva OLED zaslone dijagonala 5,8 i 6,5 inča.

Međutim, to znači da naručuju nove LCD zaslone iako se govorilo o tome da će ih od iduće godine potpuno zamijeniti OLED zaslonima, kakvog za sad ima jedino iPhone X. Velike nade koje polažu upravo u lošiji zaslon dokazuju kako tvrtka smatra kako LCD na tržištu ima više šanse.

OLED obično nudi bolji kontrast i svjetlije boje od LCD-a, iako proizvođači koriste različite trikove kako bi se smanjili razlike između njih. No jedno je sigurno - OLED ploče su skuplje i upravo su one među glavnim krivcima za visoku cijenu iPhonea X.

  • +10
iPhone X i iPhone 8 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najmanji među trojicom, 5,8-inčni iPhone, izravno će zamijeniti iPhone X, a 6,5-inčni iPhone će imati ulogu premium 'plus' modela. U odnosu na njih 6,1-inčni LCD iPhone bit će predstavljen kao jeftiniji izbor premda će izgledati potpuno isto, ali LCD zaslon i smanjenje drugih troškova proizvodnje (neće podržavati 3D dodir) zadržat će cijenu dostupnu širim masama.

S pojavom novih modela, Apple bi mogao sniziti cijenu prošlogodišnjih modela iPhone 8 i iPhone 8 Plus, koji bi također mogli djelomično objasniti povećanu potražnju za LCD zaslonima, prenosi TechRadar.

TEHNO PREPORUKE

Jeste li isprobali ove izvrsne aplikacije za iPhone i iPad?

Pogledaj galeriju