mega-trendovi

Još bolja i još veća – ovogodišnja Future Tense konferencija diže ljestvicu više

02.03.2020 u 16:48

Bionic
Reading

U dva dana konferencije četiri vodeća svjetska futurologa predstaviti će mega-trendove iz industrije turizma, tržišta rada i hrane

Druga Future Tense konferencija o budućnosti poslovanja održat će se 19. i 20. svibnja u zagrebačkoj Laubi gdje će najpoznatija svjetska futurološka imena govoriti o budućnosti poslovanja različitih industrija. Novost jest da se ove godine konferencija održava dva dana, a petstotinjak sudionika može očekivati inspirativna predavanja te razgovore o mega-trendova i promišljanjima kako ih integrirati u poslovanje.

Jedini svjetski profesionalni futurolog usko specijaliziran za budućnost putovanja i turizma dr. Ian Yeoman govorit će o budućnost razvoja turizma, u budućnost hrane uputit će nas dr. Irwin Adam dok će o budućnosti i razvoju profesija i tržišta rada govoriti futurolog dr. Daniel Susskind čiji je TED govor na tu temu pogledan gotovo 1,5 milijun puta.

Drugi dan rezerviran je za dvije specijalizirane radionice. Radionica o turizmu dr. Iana Yeomana namijenjena je svim djelatnicima turističkog sektora koji žele čuti kako će industrija izgledati 2050. godine. Naime, predviđanja govore kako će kroz sljedećih tridesetak godina gotovo 50 posto svjetskog stanovništva putovati izvan granica svoje zemlje, a sigurno jest da taj trend neće zaobići niti Hrvatsku kojoj je turizam jedna od najvažnijih gospodarskih grana. Kako kombinirati hranu, dizajn, biologiju, tehnologiju i inženjerstvom bit će samo neke od tema radionice dr. Irwina Adama.

Izvor: Društvene mreže

Autorski projekt agencije

Konferencija je autorski projekt agencije Komunikacijski laboratorij, a u povodu najave drugog izdanja vlasnica i direktorica Manuela Šola je izjavila: „Na Future Tense konferenciji želimo okupiti sve biznis dionike koji zaista proaktivno promišljaju o strateškim inovacijama i tehnološkim promjenama koje budućnosti nosi, za pojedince tako i za kompanije i zajednicu u cjelini. Ono što možemo obećati su jedinstvena iskustva za naše partnere i goste te premium sadržaj kroz predavanja vodećih svjetskih futurologa. I ove godine bavimo se aktualnim temama te vjerujemo da će biti zanimljive i korisne svima iz poslovnog zajednice koji aktivno sudjeluju u kreiranju svoje budućnosti.“

Koliko kompanije u svijetu pozorno promišljaju scenarije 2030. govori podatak da vodeće svjetske tvrtke i brendovi unazad par godine zapošljavaju futurologe kako bi savjetovali uprave pri upravljanju rizicima i donošenju odluka. Futurulozi zapravo kreiraju predviđanja budućnosti na temelju brojnih analiza, a do spoznaja dolaze propitkivanjem kakve bi se promjene trebale dogoditi kako bi se ostvarila zamišljena stanja ili pojave u budućnosti.

Jedinstven vizualan identitet

Lansiran 2018. godine, logotip konferencije i dalje ostaje jedinstven i inovativan. Riječ je o logotipu, odnosno botu, specifičnom po tome što se u svojoj digitalnoj inačici, u realnom vremenu mijenja, ovisno o korištenju hashtagova iz cijeloga svijeta na Twitteru. Ove godine zadani pojmovi vezani uz teme predavanja o budućnosti biznisa, turizma i putovanja te profesija.

Značaj konferencije prepoznale su i partnerski podržale uspješne kompanije, među kojima se ističu Husqvarna, Nestle, Wiener osiguranje VIG i Zvijezda.

Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu