TEHNO SAVJETI

Jeste li počeli koristiti ove korisne značajke iOS-a 13?

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 16.11.2019 07:50
  • Objavljeno 16.11.2019 u 07:50
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

iOS 13 - aktualni operativni sustav za Appleove uređaje na iPhone je donio čitav niz poboljšanja, a njegova najnovija verzija ima tri vrli bitne i korisne značajke koje možda ne koristite

iOS 13 s nama je već dva mjeseca te polako izlazi iz faze u kojoj je bio pretrpan bugovima, što znači da konačno možemo uživati u većini njegovih značajki bez da brinemo o tome da će nešto krenuti nizbrdo. Neke od tih značajki mogu uvelike olakšati svakodnevno korištenje, a možda će vam i pomoći sačuvati sluh. O čemu pričamo? O novim senzorima za buku, naravno.

Čuvajte svoj sluh

Trenutnu razinu buke moguće je usporediti sa dosadašnjim očitanjima. Sve što trebate napraviti je otvoriti aplikaciju Health i birati stavku 'browse' kako biste dobili pristup opciji 'hearing'.

Novi, jeftiniji iPhone

Izvor: Wochit / Autor: tportal

Kako bi olakšao razumijevanje svih silnih brojeva, Apple svaki broj stavlja u svojevrsni kontekst, odnosno jasno objašnjava koja bi razina buke mogla oštetiti vaš sluh. Ovo vrijedi i za slušalice.

Sitnica za obožavatelje Twittera

Koristite Twitter? Sada iMessage može prikazati više slika u jednoj objavi. Da, znamo da se radi o sitnici, no poanta je da slanje Tweetova drugom korisniku iMessagea s ovim postaje puno jasnije, pogotovo ako se radi o objavi s nekoliko fotografija ili ilustracija koje, kao što to obično biva, imaju neki kontekst samo ako ih se gleda jednu za drugom.

  • +1

iPhone 11 slike uređaja

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Snimanje slike ekrana

Snimanje slika ekrana dobilo je vrlo važno malo poboljšanje - sada možete pri snimanju slike dobiti prikaz cijele stranice. Ovdje nije riječ o nečemu što će promijeniti svijet, već olakšati pohranjivanje slika i dijeljenje članaka i fotografija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!