DOBRA MJESEČNA PLAĆA

Ovaj trgovac tvrdi da se obogatio na etheru

21.07.2017 u 15:45

Bionic
Reading

Anonimni trgovac digitalnim kriptovalutama navodno je zaradio više od 200 milijuna američkih dolara u samo mjesec dana trgujući etherom

 

Trgovac čiji virtualni novčanik nosi identifikacijski kod 0X00A651D43B6E209F5ADA45A35F92EFC0DE3A5184 uspio je navodno u mjesec ostvariti zaradu od 200 milijuna dolara trgujući kriptovalutom ethere, podigavši razinu imovine za 413 posto, s 55 na 283 milijuna dolara. 

U objavi na Instagramu anonimni trgovac (ili više njih) koji navodno stoji iza ovog pothvata naveo je kako ga puno ljudi pita koliko ethera ima. 'Jedna od cool stvari vezanih uz ether je to što svi mogu zaviriti u njih. A ovo je sadržaj mog digitalnog novčanika', napisao je.

Iako zvuči nevjerojatno, nije i nemoguće. Vrijednosti i bitkoina i ethera rasle su u zadnje vrijeme. Ukupna vrijednost kriptovaluta dosegla je 6. lipnja svoju najvišu vrijednost ikad dosad, kada je prema Bloombergovim podacima nadmašila 100 milijardi dolara.

Rasprave se vode o tome je li anonimnost povezana uz kriptovalute dobra ili loša pojava. Čini se izvjesnim kako je upravo ona jedna od glavnih razloga zašto su sve popularnije. 

No, to sa sobom donosi brojne probleme. Primjerice, štiti identitet hakera koji otkupninu za zaključana računala često traže (i dobivaju) u bitkoinima 

How Blockchain could change finance Izvor: Društvene mreže / Autor: Financial News