APPLEOV GADGET

iWatch će se možda puniti bežično, ali...

03.02.2014 u 19:39

Bionic
Reading

Praktično svi (izuzme li se Pebble) dosadašnji nosivi gadgeti u obliku ručnih satova imaju jedan problem - bateriju, koju je potrebno puniti barem jednom u 24 sata. Apple polako ali sigurno radi pokuse s različitim metodama i tehnologijama, a ako je za suditi po glasinama, neke od njih će se prvi put uopće pojaviti u iWatchu

Prema izvorima kojima raspolaže New York Times, Apple se već ranije pokušao uhvatiti u koštac s bežičnim i solarnim punjenjem baterija. Nakon što su se pokusi pokazali nevrijednima pažnje za tadašnje gadgete, stvari su ponovno vraćene u fokus - pojavom lepeze smartwatch uređaja iz Samsunga, Sonyja i drugih.

Navodno u laboratorijima Applea njihov nadolazeći gadget iWatch koristi i magnetsku indukciju, ali i solarno punjenje za bateriju. Izvori spominju kako će ručni sat iz Appleove radionice biti zakrivljenog staklenog ekrana, unutar kojeg je smješten sloj pomoću kojeg će se uređaj moći puniti na svjetlo dana.

Dok konkurencija već debelo ulazi u već drugu generaciju takvih uređaja (Sonyjev uređaj već je druge generacije, Samsung sprema Galaxy Gear 2 tek nekoliko mjeseci od predstavljanja prve varijante koja je dočekana na nož), Apple vjerojatno čeka bolje tehnologije i trenutak za otkrivanje uređaja o kojem se priča već barem godinu dana.

Iako su u pitanju tek glasine, bitno je spomenuti da je Apple u posljednje vrijeme zaposlio niz stručnjaka na polju baterijskih tehnologija (iz Tesle i Toyote), a navodno traži i stručnjake na području tehnologija solarnog punjenja. Nešto više o cijeloj temi može se pronaći u izvornom tekstu