DOMAĆE RJEŠENJE

IoT Emily će znati sviđaju li vam se oglasi

22.03.2016 u 15:05

Bionic
Reading

Tvrtke Entg, InfoCumulus i Span predstavile su Emily, rješenje za analitiku potrošača po dobi, spolu i emocijama koje se oslanja na internet stvari, a koje bi oglašivačima trebalo donijeti relevantnije informacije o utjecaju proizvoda ili promotivnih poruka

Kako bi to trebalo funkcionirati? Pa, zamislite da možete znati kako se vaši korisnici osjećaju kada gledaju vašu TV reklamu te na kojim dijelovima poruka izaziva koje emocije ili koliko pripadnika vaše ciljne skupine se našlo ispred proizvoda namijenjenog njima i kako su ga doživjeli.

Sustav Emily bi to trebao omogućiti kombinacijom kamere koja detektira i RaspberryPi računala koje obrađuje informacije. Nastala je kao rezultat suradnje tri hrvatske tvrtke iz različitih industrija. Span je sistem integrator, InfoCumulus se bavi CRM rješenjima i savjetovanjem, a ENTG uslugama digitalnog marketinga.

Zajednički su im klijenti i izazovi s kojima se svakodnevno susreću. Način na koji dolaze do informacija o ponašanju potrošača i njihovom engagementu i emocijama kada se susretnu s proizvodom je dosta ograničen, a sinteza i analiza tih podataka događa se sa vremenskim odmakom koji može značiti ujedno i veliku potrošnju financijskih sredstava u krivom smjeru.


Cilj projekta je pružiti mogućnost oglašivačima dobivanja brzih i relevantnih informacija o tome kako korisnici doživljavaju ono što gledaju i na taj način optimizirati aktivnosti prije same objave proizvoda, kao i u aktivnoj fazi prodaje proizvoda.

Kombinacijom osnovnog sustava te senzora za različite podražaje, izvor podataka može se i proširiti kako bi se pružile još relevantnije informacije. Moguće ga je upotrijebiti za fokus grupe, izloge i u unutrašnjosti trgovina, oglašavanje izvan domova potrošača, događanjima...

Emily može mjeriti osam dominantnih emocija te u istom trenu može detektirati do 64 osobe i analizirati njihove podatke.

Sličan projekt - Emotion ID - pojavio se u natjecanju za ulazak u hub:raumov akceleratorski/inkubatorski program krajem prošle godine.

Više:Emily