MOBILNI TRENDOVI

Insajderi tvrde: Sljedeći Galaxy Note mogao bi biti iznenađenje

16.03.2020 u 13:10

Bionic
Reading

Ako je suditi po najnovijim glasinama, ovogodišnji Samsungov super-flagship mogao bi koristiti popularnu tehnologiju savitljivog AMOLED panela

Ako je vjerovati najnovijim vijestima, Samsung Galaxy Note 20 će napraviti odvažni skok te postati prvim uređajem u Note seriji koji koristi tehnologiju preklopnog ekrana.

Vijesti dolaze iz PatentMobilea koji je pronašao Samsungov novi patent koji prikazuje preklopni telefon s velikom šarkom i digitalnom olovkom.

Patent, prema svemu sudeći, predstavlja jednu od potencijalnih budućnosti Galaxy Notea, sudeći prema prisutnosti S Pena. Postoje neki intrigantni detalji vezani uz olovku, poput sustava za pohranjivanje koji skriva olovku kada ju utaknete u telefon. Samsung također pokušava popraviti savitljive ekrana - na patentu se vidi 'elastična jedinica' koja odstranjuje pregibe kada je uređaj otvoren. Također postoji 'blokirajuća ruka' koja zaključava pokretne elemente kada želite da telefon bude potpuno ravan.

  • +5
Samsung Galaxy Note10 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Patent za Samsung Galaxy Z Flip dobi je licencu osam mjeseci prije nego što je telefon izašao, što se otprilike podudara sa izlaskom novog patenta - pet do šest mjeseci prije izlaska Galaxy Notea20. Naravno, ovo i dalje može biti samo jedan od patenata s kojima Samsung istražuje potencijal budućih uređaja.

Što god Samsung planira za novi Note, jedna stvar je sigurna - saznat ćemo više tijekom službenog predstavljanja u kolovozu.