ZA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA

IN2 i IGEA završili projekt vrijedan 3,1 mil. kn

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 28.11.2013 09:47
  • Objavljeno 28.11.2013 u 08:04
TanjaPuseljOstroski

TanjaPuseljOstroski

Izvor: Promo fotografije / Autor: IN2

Ministarstvo pravosuđa je, u suradnji sa softverskim tvrtkama IGEA i IN2, završilo projekt 'Nadogradnja jedinstvenog sustava upravljanja predmetima na prekršajnim sudovima' (JCMS)

Ukupna vrijednost projekta je 419.000 eura (oko 3,1 milijun kuna), a njegovi ciljevi su rekonstrukcija i centralizacija poslovnih procesa u skladu s praksom Europske unije te razvoj međusobne suradnje i razmjene informacija u lancu prekršajnog postupanja.

Provedba projekta je započela 30. studenog 2012, a službeno završava 29. studenog 2013. godine. Financirala ga je Europska unija putem programa IPA 2009.

Unapređenjem i nadogradnjom JCMS-a omogućit će se postupanje po unificiranim poslovnim procesima na prekršajnim sudovima, što će doprinijeti ujednačavanju sudske prakse i omogućiti kvalitetnije upravljanje predmetima, procesima i kadrovima.

Sustav je usklađen sa Strategijom razvoja pravosuđa od 2013. do 2018, zakonskom osnovom i značajkama integriranog sustava za upravljanje sudskim predmetima (eSpis).

Razvijeni su i implementirani novi dijelovi aplikacije kompatibilni s eSpisom te obrazovani korisnici na pilot lokacijama: Visokom prekršajnom sudu, prekršajnim sudovima u Splitu, Slavonskom Brodu, Pazinu, Varaždinu i njihovim stalnim službama. Također su omogućene rekonstrukcija i centralizacija poslovnih procesa u skladu s praksom u EU.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!